Právě vysíláme

Festival Příběhy země

25. září 2017 8:15
Festival Příběhy země

Světově nejlepší dokumentární filmy o životním prostředí a udržitelném rozvoji z posledních dvou let. Besedy s filmaři z Čech i ze zahraničí, přednášky a rozšíření obzorů ve všech směrech, to je MFF Příběhy Země 2017.

Vybrané filmy soutěží v sedmi kategoriích a ukazují nejen ekologické problémy, kterým náš svět momentálně čelí, ale hlavně prezentují krásu a bohatství přírody z celého světa. Rozhodně také nebudou chybět filmy o nejnovější technologii, či vědeckých objevech.

Vedle promítání vybraných dokumentárních filmů bude značný prostor věnován i doprovodnému programu. Bude například vysvětlena problematika emobility, kde se návštěvníkům naskytne možnost zapůjčení elektromobilu. Nebo také biodiverzita, kde se veřejnosti vysvětlí závažnost ochrany ohrožených druhů plasty v oceánech.

„Naším cílem je zpřístupnit lidem udržitelný rozvoj srozumitelnou, názornou a zábavnou formou. Dokumentární film jako takový považuji za velmi moderní audiovizuální formu vyprávění pravdivých příběhů, které dokážou s lidmi pohnout,“ představil poslání festivalu výkonný ředitel a zakladatel MFF Příběhy Země František Štefan.

Na festivalu nebude chybět ani večerní program, který bude plný koncertů, hudby a zábavy. Mimo to se můžete také těšit na zajímavé besedy, kde se osobně setkáte s takovými experty ve svém oboru jako je Bob Kartous a nebo renomovaný trenér zvířat František Šusta.

MFF Příběhy Země 2017 začne hlavním soutěžním festivalem 6. – 12. října 2017 v Praze, na něhož naváže festivalové turné. To se bude konat od listopadu 2017 do dubna 2018 ve 40 krajských a vybraných okresních městech ČR.

Více informací najdete zde.

Články, které by tě mohly zajímat