Právě vysíláme

Festival Sziget přivítá také energické Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro a Birdy

21. dubna 2017 16:11
Festival Sziget přivítá také energické Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro a Birdy

Program Szigetu se stále rozrůstá o další hvězdy a na fanoušky čeká týdenní nonstop zábava na více než 50 různých místech festivalu. K dříve ohlášeným P!nk, Kasabian, Jamie Cullum, Wiz Khalifa, Major Lazer, PJ Harvey či alt-J se na letošním Szigetu přidávají hvězdy jako Macklemore & Ryan Lewis, Biffy Clyro či Birdy a dalších sedm kapel. To není zdaleka všechno. Program byl také rozšířen o kompletní World music scénu, které dominuje Klezmatic či Goran Bregovič. Zlevněné vstupenky je možné zakoupit do 31. května.

Co: Sziget Festival

Kde: Óbuda Island, Budapešť, Maďarsko

Kdy: 9-16 Srpna, 2017

Hlavní scénu Szigetu ozdobí dvojice, která se řadí mezi největší současné hvězdy hiphopové scény, američtí Macklemore & Ryan Lewis . Na festival se vrací po třech letech a skotské rockové trio Biffy Clyro   má prodlevu již od roku 2013. Novinkou pro návštěvníky Szigetu bude vystoupení dvacetileté anglické zpěvačky Birdy , jejíž hvězda stoupá prudce vzhůru. Tuto trojici jmen doplňují organizátoři  ještě o další lákavá jména – Breaking Benjamin, Tycho, Don Diablo, Marteria, Allah-Las, Bakermatand, HVOB.

25. ročník Szigetu nabízí take hvězdy world music

K výročí festivalu Sziget připravili na letošní World Music Stage organitazoři průřez tím nejlepším z tohoto žánru co hrálo na Szigetu za posledních 25 let. Nultý den odstartuje maďarská hudební vlna, která bude v dalších dnech následovaná průřezem světové hudby, jak ze současnosti, tak z minulosti. Návštěvníci se tak mohou těšit například na hvězdy jako jsou Klezmatic či Goran Bregovič, ale I na spoustu dalších skvělých jmen. Vice ZDE

Vstupenky a rozdělení po dnech

Festival Sziget trvá sedm dní. Kdy budou doposud vyhlášená jména na Ostrově svobody vystupovat se dozvíte zde

Sziget nabízí sedmidenní nebo pětidenní permanentky.  Avšak koncert P!nk se odehraje v tzv. -1 den Szigetu (středa 9. srpna) a vstup na tento den je možný se sedmidenní permanentkou nebo se speciální jednodenní vstupenkou. Jednodenní vstupenky jsou k dispozici pro každý ze sedmi dnů festivalu. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dispozici až do 31. května.

Vstupenky

O festivalu Sziget

Festival Sziget, Ostrov svobody, je festival na celých sedm dní a koná se na krásném zeleném ostrově uprostřed Budapešti. Celotýdenní  non-stop událost, kde najdete zhruba 50 programových stanovišť a nabídka zahrnuje okolo 200 událostí denně, je považována zajedno z nejlepších a největších multikulturních setkání na světě. Jména účinkujících kapel sahají od těch největších na mezinárodní poprockové scéně až pohvězdy elektronické a world music, i když tu při procházce po obrovském festivalovém areálu najdete i metal, folk, jazz, blues, alternativní a dokonce i klasickou hudbu. Sziget není jen hudba, nabízí take různé kulturní program jako divadla, circus nebo výstavy. Také tu najdete pláž, kde si můžete do sytosti užít léta a Dunaje. Také jde o jediný velký festival, kde najdete autentickou romskou hudbu a místo pro gay komunitu. A neměli bychom zapomínat na to, že festival se nachází uprostřed Budapešti, turistickém městě s živou kulturní scénou, krásnými historickými budovami, tureckými lázněmi a s hospodami, které záměrně vypadají jak před demolicí. Festival ročně přiláká vice než  500 000 Szigeťanů během týdne svého konání.

 

Více ZDE

Články, které by tě mohly zajímat