Právě vysíláme

Finále Světového poháru ve freestyle snowboardingu za účasti týmů z 18 zemí světa

10. března 2016 15:45
Finále Světového poháru ve freestyle snowboardingu za účasti týmů z 18 zemí světa

Top jezdci v mužské i ženské kategorii budou bojovat o vítězství v závodě i celkovém hodnocení Světového poháru.

Necelé dva týdny dělí snowboardové závodníky i fanoušky tohoto sportu od finálového závodu FIS Světového poháru ve freestyle snowboardingu, který se uskuteční o víkendu 19. a 20. března ve Skiareálu Špindlerův mlýn. Oficiální program začíná již 15. března, divácky atraktivní však bude zejména sobota a neděle, kdy již bude na místě kompletní  špička světových snowboardistů. Účast přislíbily týmy z osmnácti zemí světa a mezi jezdci nebude chybět například domácí Šárka Pančochová, obhájkyně prvenství z loňského roku a aktuální vítězka Xgames z norského Osla Cheryl Maas či našlápnutý mužský tým z Finska. „Jezdci budou bojovat o prize money v celkové výši 40 000 USD,“ upřesňuje Martin Černík, zakladatel závodu, bývalý český reprezentant a současný trenér české snowboardové reprezentace.

V letošním roce dochází v porovnání s předcházejícími ročníky k jedné zásadní změně, a to k posunutí finálového závodu ze soboty na neděli, takže diváci zažijí víkend plný adrenalinu a zábavy. V sobotu večer samozřejmě nebude chybět divácky atraktivní exhibice v disciplíně Big Air – Snickers Best Trick, kde budou k vidění ty nejlepší skoky. Sobotní kvalifikaci i nedělní semifinále a finále bude přenášet v přímém přenosu kanál ČT4 Sport. Vstup na akci je zdarma.

Doprovodný program bude opět přímo v srdci skiareálu Špindlerův mlýn – Sv. Petr, kde na venkovním podiu a v krytém prostoru o ploše 1 000 metrů čtverečních návštěvníci zažijí skvělou show. Kulturní program, který je nedílnou součástí akce, zahrnuje dva večery plné koncertů a DJ setů ve stylu rocku, hip hopu, reggae a taneční hudby. V pátek vystoupí ostřílený DJ Akvamen, světově uznávaný turntablista DJ Friky a nepřehlédnutelná DJka Ladida, v sobotu na venkovním pódiu zahrají The Atavist a večerní program bude kromě domácích DJs Robota Jorgose zahrnovat i vystoupení české formace Bug ‚n‘ Dub a legendárních Dreadzone z Anglie.

Program:

Sobota 19. 3. 2016 – kvalifikace

  • 10:00 – 14:00 Kvalifikace mužů a žen (Snowpark)
  • 18:50 – 19:50 Snickers BEST TRICK (Big air)

Neděle 20. 3. 2016 – semifinále a finále

  • 9:30 – 11:30 Semifinále mužů a žen
  • 13:00 – 15:20 Finále mužů a žen
  • 15:30 Dekorování vítězů

Články, které by tě mohly zajímat