Právě vysíláme

Francouz KYLIAN MBAPPÉ předvedl rozkošné gesto, čímž si získal srdce fanoušků

2. července 2018 12:10
Francouz KYLIAN MBAPPÉ předvedl rozkošné gesto, čímž si získal srdce fanoušků

Dvojnásobný střelec v osmifinálovém duelu s Argentinou a hvězda francouzského fotbalu Kylian Mbappé ukázal, že je i pořádný sympaťák. Fotbalista totiž předvedl krásné gesto, po kterém si získal respekt po celém fotbalovém světě. Co udělal? Čtěte dál!

O Kylianu Mbappému se dlouho ví jako o nové hvězdě světového fotbalu. Mladý Francouz letos na světovém šampionátu poprvé ukázal, že umí předvést nejlepší výkony i v nejvypjatějších situacích. Svými dvěma góly zařídil postup Francie přes Argentinu, a stal se tak po Brazilci Pelém nejmladším dvojnásobným střelcem na Mistrovství světa.

Nicméně se zdá, že Mbappé není jen dobrý fotbalista, ale i výborný člověk. Francouz totiž všechny peníze, které si postupem na Mistrovství vydělá, věnuje charitě.

ČTĚTE TAKÉ: Tomu se říká fotbalová horečka! Frajer si z obýváku vyrobil fotbalové hřiště

Mbappé není první fotbalista, který své finanční příjmy věnuje charitě. Bývá to zvykem v Anglii, kde v roce 2007 vznikla takzvaná England Footballers‘ Foundation (v překladu Nadace anglických fotbalistů), ale Mbappé se přece jen v něčem od angličanů liší. Francouz totiž oznámil, že po každém zápase bude své výdělky věnovat jiným charitám. Devatenáctiletý útočník si za zápas vydělá v přepočtu téměř půl milionu korun bez bonusů. Zanedlouho ho s tímto gestem podpořil francouzský spoluhráč Samuel Umtiti a snad se brzy připojí i další.

Smekáme, chlapi!

Zdroj: SportBible.com, The Washington Post, The Mirror, Sports Illustrated

8 neošklivějších fotbalových dresů v historii

Články, které by tě mohly zajímat