Právě vysíláme

Gay adoptoval 4 silně postižené děti. Jejich výchovu zvládá bravurně

5. listopadu 2017 8:00
Gay adoptoval 4 silně postižené děti. Jejich výchovu zvládá bravurně

Díky povolené adopci dětí homosexuálními páry se v Británii mnoho dětí z ústavů dočká milující rodiny. Stejně jako třeba Ruby, Lily, Joseph a Jack, kteří našli zázemí u gaye Bena Carpentena. Tyto čtyři děti navíc lásku potřebují dvojnásobně. Všechny jsou totiž postižené.

S adopcí začal Ben před deseti lety a stal se tak nejmladším homosexuálem v Británii, který adoptoval potomstvo. Cesta k dětem však nebyla vůbec snadná. O svých otcovských schopnostech musel Ben přesvědčovat úřady dlouhé tři roky.

Když se to konečně povedlo a děti byly svěřeny do Benovi péče, začal pro muže zcela nový život. Osmiletý Jack trpí autismes, Lily má zhoršený zrak, její sestra, pětiletá Ruby, je hluchá a trpí skoliózou a nejmladší Joseph má Downův syndrom. Všechny děti tak potřebují speciální péči, která je velmi náročná. Výchovu  a všechny rodičovské povinnosti však Ben zvládá s přehledem. To, že je opravdu výborným tátou, dokazují i sociální pracovníci a lékaři. Všechny děti navíc dosahují v jeho péči lepších zdravotních výsledků.

Ben je otec samoživitel a starostí má opravdu nad hlavu. Svého rozhodnutí adoptovat nemocné děti však nikdy nelitoval. „Osvojit si děti s různými vadami je to nejsmysluplnější, co můžete udělat. Musíte být ale stoprocentně oddaní,“ říká milující táta, kterému naštěstí s výchovou pomáhá jeho maminka a nejlepší kamarádka.

Ve společnosti je muž obdivován a lidé ho často nazývají svatým. Ben je však nohama na zemi. „Lidé za mnou chodí a říkají, že je pozoruhodné, co dělám. Já jsem ale zkrátka chtěl být otcem a tohle byl jediný způsob, jak se jím stát,“ říká a dodává, že nevylučuje možnost adoptovat si ještě dalšího drobečka.

 

Zdroj: Mirror

Články, které by tě mohly zajímat