Právě vysíláme

Holčička trpí stejným syndromem jako ALBERT EINSTEIN. Tahle věc ji potrápí celý život!

3. června 2018 14:10
Holčička trpí stejným syndromem jako ALBERT EINSTEIN. Tahle věc ji potrápí celý život!

Určitě to znáte taky – prostě se jednoho dne probudíte a vaše vlasy jsou v takovém stavu, že se jen stěží dají učesat. Do školy nebo do práce pak tedy vyrážíte s neuvěřitelným hárem, které by se dalo přirovnat snad jen k tomu, co nosil na hlavě slavný génius Albert Einstein.

„Bad hair day“ má zkrátka občas každý. Věděli jste však, že na světě skutečně existuje syndrom, který neposlušné vlasy způsobuje?

V angličtině je známý jako „uncombable hair syndrome“, čili syndrom neučesatelných vlasů. Podle vědců ho způsobuje mutace ve třech možných genech. Nejčastěji se prý ale paradoxně projevuje u dítěte, jehož rodiče nemají s vlasy žádné problémy. Syndromem trpěl například Albert Einstein.

ČTĚTE TAKÉ: Jak vypadají přírodní vlasy MEGHAN MARKLE a dalších slavných celebrit? Budete v šoku

Známý fyzik však nebyl jediný, koho vzácný syndrom neučesatelných vlasů zastihl. I malá Američanka Taylor McGowan má blonďaté vlásky, které se prostě nedají učesat. Rodiče se je snažily dostat pod kontrolu dlouhou dobu. Dokonce vyzkoušeli i desítku různých vlasových přípravků. Nakonec však navštívili lékařku, která jim řekla o syndromu a u obou rodičů identifikovala i asymptomatickou mutaci přesných genů způsobujících tyto vlasy.

To, že má Taylor místo princeznovské hřívy spíše afro, ji ale rozhodně nevadí. Jen se podívejte, jaká je to usměvavá holčička. 🙂

 

Zdroj: Facebook

Jak vypadaly celebrity jako děti

Články, které by tě mohly zajímat