Právě vysíláme

I pro Sofinku zahraje skupina Kryštof na charitativním koncertu na Staroměstkém náměstí

28. listopadu 2017 11:58
I pro Sofinku zahraje skupina Kryštof na charitativním koncertu na Staroměstkém náměstí

Sbírka Rádia Srdcem pro Život dětem pomáhá dětem, které jsou zdravotně handicapované. Sofinka se třeba narodila jako zdravé miminko, ale v sedmém měsíci pojali rodiče podezření, že něco není v pořádku.

Holčička se motoricky nevyvíjela, jak měla, a tak rodičům nastalo vyčerpávající kolečko po odbornících. Na jeho konci stála neradostná diagnóza jménem svalová spinální atrofie. Při tomto onemocnění se kvůli chybějícímu genu nevytváří postiženému člověku ve svalech potřebný protein a dochází ke snížené hybnosti.

Sofinka bude v nejbližší době potřebovat celou řadu pomůcek, které pojišťovny hradí bohužel jen částečně. Jedná se o vertikalizátor pro správný vývoj, polohovací zařízení ven i dovnitř, speciální kočárek, ortézky, pulsní oxymetr, přenosnou odsávačku, dechovou rehabilitaci a mnoho dalších.

Přispět na pomoc Sofince a ostatním handicapovaným dětem můžete, když spolu s námi dorazíte na charitativní koncert, který se koná už 9. prosince na Staroměstském náměstí. Vystoupí tu třeba skupina Kryštof, Anna K., Sebastian a další hvězdy české hudební scény. Celý program koncertu, kterým vás provedou moderátorské hvězdy Evropy 2, můžete zkouknout zde.

Přispět ale můžete i nyní. Stačí, když odešlete dárcovskou SMS ve tvaru:
DMS ZIVOTDETEM 30 nebo DMS ZIVOTDETEM 60 nebo DMS ZIVOTDETEM 90 na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč, Život dětem, o.p.s. obdrží 29 nebo 59 nebo 89 Kč.

Generálním partnerem koncertu je společnost LIDL.

Články, které by tě mohly zajímat