Právě vysíláme

INSTAGRAM hlásí velikou změnu a pěkně tím šlape YOUTUBE na paty!

21. června 2018 13:15
INSTAGRAM hlásí velikou změnu a pěkně tím šlape YOUTUBE na paty!

Sociální síť Instagram čekají veliké změny, šéf společnosti Kevin Systrom včera prohlásil při konferenci! Jaké změny můžeme od značky očekávat?

Instagram bude oficiálně konkurovat YouTube ve streamování videí! Spustí totiž novou sekci videonahrávek o délce až 60 minut. Jmenuje se IGTV a podle šéfa firmy Kevina Systroma bude pro mobilní telefony vhodnější než kanál YouTube, informoval zpravodajský server CNBC. Instagram dosud umožňoval přehrávat videa trvající maximálně 60 sekund. Nová platforma prozatím poběží bez reklamy, kterou ale firma později nevylučuje.

Instagram, který v roce 2012 koupila společnost Facebook za jednu miliardu dolarů, se z aplikace původně vytvořené pro sdílení fotografií rozrostl do služby, kterou lidé využívají pro sdílení krátkých videonahrávek a posílání vzkazů.

Systrom novinářům oznámil, že počet aktivních uživatelů jeho sítě právě překročil jednu miliardu měsíčně, zatímco loni v září to bylo 800 milionů.

Uživatelům, kteří chtějí sledovat dlouhá videa, stačí aktualizovat svoji stávající instagramovou aplikaci. Samostatná aplikace pro operační systémy Android a iOS bude k mání během několika týdnů.

 Zdroj: ČTK

Nejlepší úhel, z jakého se můžete vyfotit

Články, které by tě mohly zajímat