Právě vysíláme

Jindra navštívil mistra filmové hudby ENNIA MORRICONEHO!

15. ledna 2016 12:05
Jindra navštívil mistra filmové hudby ENNIA MORRICONEHO!

Moderátor Evropy 2 Jindra Ekl navštívil skladatele v Římě.

Ennio Morricone složil hudbu k více než 500 filmům či televizním seriálům. Nejznámější je jeho hudba k westernům, složil jí ke 30 snímkům.

Dnes můžeš vyrazit na pražský koncert, kde se můžeš potkat s Katkou Říhovou a Jindrou Eklem, který ti navíc prozradí, jaké to bylo setkat se s mistrem osobně:

„Maestro Ennio Morricone je právem jedním z nejuznávanějších skladatelů, nejen filmové hudby, na světě. Ve westernovém žánru nemá absolutně konkurenci a já ho považuji za naprostého mistra svého oboru, který je na světě pouze jeden… Právě proto jsem do Říma odjížděl s velikou dávkou zvídavosti a pokory. Chtěl jsem se totiž přesvědčit sám na vlastní oči, že Ennio Morricone je skutečný člověk z masa a kostí. Říkáte si proč? Zde je důvod: Jeho hudební tvorba trvá již 60 let a za tu dobu má za sebou cca 500 filmových a dalších děl…! To dělá necelých 10 děl ročně, což je skutečně nadlidský výkon. Dle mého zjištění je Ennio Morricone opravdu skutečný člověk a pyšný rodák Říma, jehož hudebně-kreativní mysl ovšem stále považuji za takovou, jako by byla z jiné planety,“ říká Jindra.

Mistrova pracovna

Jindra byl z návštěvy nadšený natolik, že si dal i selfie s lustrem 🙂

Fanoušci Ennia Morriconeho se mohou těšit na pražský koncert, který proběhne už dnes 15. ledna 2016 v O2 areně. Koncert je už dlouho vyprodán, tak přejeme hezkou zábavu těm šťastlivcům se vstupenkami 🙂

Poslechni si jednu z nejznámějších skladeb…

Články, které by tě mohly zajímat