Právě vysíláme

KALEO vystoupí poprvé v Praze

3. května 2017 12:10
KALEO vystoupí poprvé v Praze

21. 11. 2017 Roxy, Praha

Islandští Kaleo míří poprvé do České republiky. Vystoupí 21. listopadu 2017 v pražské Roxy. Jako speciální host se představí Judah & the Lion. Vstupenky budou k dispozici za 690 Kč od pátku 5. května 2017 na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Každá mince má dvě strany a platí to i pro Kaleo. Čtyřčlenná formace se z domovského Islandu přestěhovala do Ameriky, kde našla druhý domov. Porovnávání dvou diametrálně odlišných světů přineslo téma různorodosti, které se stalo stěžejním motivem debutového alba A/B: „Hlavní myšlenka naší desky je ukázat světu pestrost a obě strany kapely,“ vysvětluje frontman JJ Julius Son. Na straně „A“ najdete rock n‘ roll a blues, zatímco strana „B“ je o něco jemnější, s baladami. Nehledě na to, kterou stranu desky zrovna pouštíte, jsou to pořád Kaleo. Nejvýraznější singl Way Down We Go se vyšplhal na první místo žebříčku Billboard Alternative a byl zlatě oceněný v Americe a Kanadě. Na Spotify je blízko k překonání hranice 100 milionů poslechů. Na debutu Kaleo pracovali společně s producentem Jacquirem Kingem, který produkoval alba interpretům jako jsou Kings of Leon, Of Monsters and Men, Norah Jones a Tom Waits.

Kaleo s sebou vezou speciálního hosta, americké Judah & the Lion. Ti zabodovali svým debutem Kids These Days, který se umístil na druhé příčce žebříčku Billboard Heatseekers. Na úspěch navázalo i jejich nejnovější album Folk Hop ‚N Roll, singl Take It All Back opanoval první místo alternativního žebříčku na dlouhé tři týdny.

Vstupenky 

Událost na facebooku 

Články, které by tě mohly zajímat