Právě vysíláme

Kapela Mirai vydává album Konnichiwa. Debut pokřtí 31. října v pražské Lucerně Music Baru

20. října 2017 15:00
Kapela Mirai vydává album Konnichiwa. Debut pokřtí 31. října v pražské Lucerně Music Baru

Debutová deska Konnichiwa je završením 3,5leté existence Mirai. Nahrávala se v různých studiích a podíleli se na ní čtyři producenti.„Trochu jsme se té různorodosti podmínek báli, aby z toho nevznikl jenom nějaký kompilát písní. Mastering to ve finále ale zkultivoval a máme pocit, že z obavy je přidaná hodnota. Máme pocit, že dnešní doba si žádá pestrost ve zvuku a věřím, že přesně to přinášíme,“ komentuje proces nahrávání kapela.

Konnichiwa vychází v pátek 20. října pod labem Universal Music.  Křest proběhne 31. října v Lucerna Music Baru za účasti Ewy Farné.

Motivem, který Mirai vedl k natáčení desky byla touha sdělit lidem, ať dělají vše tak, jak to sami cítí a spoléhají se především na sebe, ne na tlak okolí, přátel či rodičů.

Na desce se vyjma nikdy neslyšených písní nachází i hity, jako je například Když nemůžeš, tak přidej nebo Cesta z města. Tematicky se dotýká úniku před stereotypy (Dítě robotíCesta z města), lásky a žen (Pojď zapomenemDivadlo), opouštění mládí a jeho bezstarostnosti (JeduRána v mlháchOd vody), ale i transcendentálních úvah (Anděl) či životního prostředí (365). Na textech se podílel i písničkář Pokáč. Skladby vznikaly jak v punkovém prostředí sklepa, tak i v nejlepších česko-slovenských nahrávacích studiích.

Vznik kapely i debutové desky se datuje k roku 2014, kdy ji Mirai začali bez profesionálního vybavení tvořit ve sklepě. Tehdy vznikly první písně – Divadlo a již známé a oblíbené Dítě robotí.

Skladby Mirai na YouTube pravidelně přesahují několik milionů zhlédnutí. Kapela má za sebou několik rádiových hitů a stovky koncertů. Pódia festivalů i klubů si Mirai vzhledem k nakažlivě pozitivní a energické show okamžitě oblíbila. Diář na příští sezónu se klukům rychle plní.

Příští rok v březnu Mirai vyjedou na klubové turné spolu s další mladou formací současné české hudební scény – Poetikou

 

MIRAI & POETIKA TOUR 2018

10.3. Plzeň – Buena Vista club

16.3. Vratislavice – Kulturní centrum Vratislavice 101010

17.3. Velké Meziříčí – Jupiter klub

20.3. Brno – Metro music club

23.3.Ostrava – club Barák

30.3. České Budějovice – Kulturní dům Vltava

31.3. Valašské Meziříčí – M-Klub

Vstupenky pořídíte v obvyklých předprodejích jednotlivých klubů a lokálních sítích.

 

Články, které by tě mohly zajímat