Právě vysíláme

Kapely Mirai a Poetika pokřtily svá debutová alba a odehrály nejsilnější koncerty své dosavadní kariéry

1. listopadu 2017 16:11
Kapely Mirai a Poetika pokřtily svá debutová alba a odehrály nejsilnější koncerty své dosavadní kariéry

Poslední říjnový večer patřil v pražském Lucerna Music Baru hudebním nadějím české pop music. Svůj první velký koncert odehrály kapely Mirai a Poetika. Dvouhodinový program proložený křty debutových alb nenechal přítomné na pochybách, že obě skupiny se z role nováčků rychle etablují mezi stálice tuzemské hudební scény. Pražský koncert, jenž si nenechalo ujít přes 1000 diváků, byl prvním ze společného turné, které bylo kvůli tragické události v kapele Mirai, přesunuto na březen 2018. Kapely se na společné pódium vrátí 10. 3. v Plzni.

„Včerejší zážitek byl pro mne, a myslím, že můžu mluvit i za kluky, vrchol naší dosavadní cesty. Byl jsem dojatý z toho, kolik lidí nás přišlo podpořit a jakou atmosféru nám udělali. Seděl jsem po tom všem v backstagi a musel jsem to celé rozdýchat. Bylo to silný. Děkujeme za to,“ sdělil své první dojmy zpěvák Mirai Navrátil.

Poetika, jež se rozrostla o dva nové členy, večer odstartovala a diváky rozproudila chytlavým propojením popu a rapu.  Oblíbené hity Zkouším Žít a Každou vteřinou si zpíval celý Lucerna Music Bar. Vystoupení svých přátel přišel podpořit hudebník a textař Pokáč, který debut Trinity s radostí pokřtil.

Koncert v Lucerna Music Baru byl pro nás zatím nejsilnějším zážitkem a tím nejlepším, co jsme na klubové scéně zažili. Tohle jsou pro nás nové a cenné zkušenosti a děkujeme za ně! Těšíme se na březen a společnou šňůru s Mirai. Tahle první ochutnávka za to stála,“ shodují se kluci z kapely Poetika.

Poté již následovala hodinová smršť energie, emocí a nespoutané radosti z hudby. Pro kapelu Mirai byl koncert nejzásadnějším v jejich dosavadní hudební kariéře. Mirai svým působivým vystoupením nadchli všechny přítomné a závěrečné ovace nebraly konce. Spolu s Mirai si svůj hit Leporelo zazpívala Ewa Farná, která debut Konnichiwa pokřtila japonským saké.

„Mirai jsou pro mne jednou z nejnadanějších mladých kapel současnosti. Jejich hudba mne baví a přeju jim, ať je nadšení z hraní a živelná energie neopouští,“ zaznělo od Ewy.

MIRAI & POETIKA TOUR 2018

10.3. Plzeň – Buena Vista club

16.3. Vratislavice – Kulturní centrum Vratislavice 101010

17.3. Velké Meziříčí – Jupiter klub

20.3. Brno – Metro music club

23.3.Ostrava – club Barák

30.3. České Budějovice – Kulturní dům Vltava

31.3. Valašské Meziříčí – M-Klub

 

Články, které by tě mohly zajímat