Právě vysíláme

KEVAN si plní sny i navzdory postižení! Kamarádi ho nosí v krosně na zádech a společně objevují svět!

15. července 2018 14:10
KEVAN si plní sny i navzdory postižení! Kamarádi ho nosí v krosně na zádech a společně objevují svět!

Američan Kevan Chandler si zaslouží náš obdiv. I přes to, že trpí vzácnou nemocí, kvůli které se nemůže prakticky skoro vůbec hýbat, to s životem nevzdal a plní si své sny!

Kevana trápí od narození svalová strofie. Tato choroba se projevuje postupným ubýváním svalové hmoty. Lidé, které tato nemoc zasáhla, obvykle nemají dobré vyhlídky na příliš šťastný a spokojený život. Kevan se však rozhodl, že bude jedním z těch, kteří nedovolí, aby ho choroba připravila o všechny zážitky, které může život přinést.

Protože miluje cestování a ještě k tomu má partu skvělých přátel, rozhodl se, že i přes svou neschopnost pohybu stejně uvidí celý svět. Nechal si proto vyrobit speciální krosničku, ve které ho na zádech nosí jeho dobrý přítel.

ČTĚTE TAKÉ: GEORGE CLOONEY je v nemocnici. Měl nehodu na motorce!

Díky jeho nápadu vznikla iniciativa We Carry Kevan, tedy Nosíme Kevana. Za získané peníze pak Kevan podnikl se svými přáteli dobrodružný výlet po Evropě. Vybrané finance však neslouží jen na cestování. Kevan díky nim pořádá dobročinné akce a besedy, kde promlouvá k dětem, které trpí stejnou nemocí a dodává jim odvahu žít stejně plnohodnotný život jako má on.

 

Zdroj: Facebook

10 žen, kterým se odmalička smáli, že jsou ošklivé. Dnes jsou z nich světoznámé modelky

Články, které by tě mohly zajímat