Právě vysíláme

Krásný slib ženicha s Alzheimerovou chorobou dojal svět! Co vzkázal své nastávající?

20. srpna 2018 16:10
Krásný slib ženicha s Alzheimerovou chorobou dojal svět! Co vzkázal své nastávající?

Vážně nemocní lidé, kteří vědí, že už jim na světě nezbývá mnoho času, si důležité životní okamžiky dokáží maximálně užívat. Nejinak je tomu i v případě Američana Daniela Bradburyho.

Danielovi bylo nedávno diagnostikováno konečné stadium Alzheimerovy choroby. Nejprve měl muž problém s krátkodobou pamětí, pak se jeho stav ale začal zhoršovat. Lékaři navíc zjistili, že trpí mutací genu PSEN1 způsobující vzácný typ nemoci, který zdědil po svém otci. Ten na stejnou diagnózu zemřel v pouhých 36 letech.

Když se Daniel o svém zdravotním stavu dozvěděl, rozhodně neupadl do depresí, naopak. Rozhodl se, že bude žít naplno a vytvoří si spoustu krásných vzpomínek, které možná nezůstanou v jeho paměti dlouho, ale za to budou silné. A vůbec prvním krokem byla svatba se snoubenkou Jordan.

ČTĚTE TAKÉ: LAUREN pracuje 12 hodin denně! Přesto si ještě najde čas na zachraňování opuštěných a nemocných kočiček

Obřad proběhl 11. srpna a jednalo se o opravdu dojemnou událost. Daniel si připravil překrásný manželský slib, při kterém slzu uronila nejen jeho nastávající, ale i svatebčané. „Slíbil jsem jí i dětem, že je budu milovat navždy i potom, co na svá slova zapomenu,“ řekl Daniel webu DailyMail a jeho novopečená žena dodala: „Byl to velmi emotivní obřad. Na přípravu svatby jsme měli jen tři měsíce. Nevíme, jak dlouho Daniel má, jak dlouho si to bude pamatovat. Všichni říkali: ‚Bylo to nezapomenutelné.‘ Bylo. Nikdo z nás ale neví, jak dlouho to bude platit i pro Daniela. Nikdy jsme nebyli šťastnější.“ 

Daniel a Jordan si nyní užívají manželství plnými doušky. Společně vychovávají osmnáctiměsíční dvojčata a na Danielovu nemoc se snaží nemyslet. Se svým příběhem se svěřili veřejnosti a doufají, že díky veřejné sbírce se jim podaří podniknout vytoužený rodinný výlet do Disneylandu.

 

Zdroj: DailyMail

Dream job? U moře a s desítkami koček!

Články, které by tě mohly zajímat