Právě vysíláme

Letošní SZIGET odstartoval Robbie Williams. Koukni na fotky

11. srpna 2015 19:39
Letošní SZIGET odstartoval Robbie Williams. Koukni na fotky

Organizátoři si snad nemohli přát větší hvězdu na otevření letošního Szigetu. V pondělí 10. srpna v Maďarsku začal 23. ročník festivalu, který patří mezi největší v Evropě.

Robbie Williams v prvním dnu festivalu přitáhnul před hlavní stage několik desítek tisíc lidí. Jeho hodinu a půl dlouhé vystoupení musel dvakrát prodloužit. Robbie přijel představit svou letošní tour s názvem “Let Me Entertain You” a jak už jsou jeho fanoušci zvyklí, tímto singlem začal i svůj koncert. 

Robbie je hodně empatický člověk a má rád své fanoušky a nebojí se jít přímo za nimi. Navíc byl ve skvělé formě, což dokazoval neustálými vtípky.

Své fanoušky pak zkoušel, jestli znají hity jako Feel, Angels, Milenium nebo Supreme. A protože fanoušci nadšeně souhlasili, sdělil jim, že právě proto je hrát nebude.

Druhou hlavní postavou večera byla fanynka Kristýna, která chtěla od svého oblíbence podepsat jeho vlastní biografii. Nečekaný problém spočíval v tom, že Robbie o této knize prohlásil, že je plná nesmyslů a že ji podepisovat nebude.

O Robbiem je známo, že si rád sem tam střihne před diváky nějakou tu scénku – je to obrovský showman. Nakonec se s Kristýnou skamarádil natolik, že s ní vlezl i do postele a zazpíval s ní singl Candy. 

Co se týče jeho hitů, tak zahrál opravdu všechny – počínaje už zmiňovaným Let Me Entertain You, Feel, Angels, Come Undone, Rock DJ. Publikum si poslechlo také mnoho coverů: U2 – I Still Haven’t Found What I’m Looking For, Queen – We Will Rock You, Lorde – Royals. Střihl si i kousek legendární Wonderwall od Oasis (o které prohlásil, že ji napsal) a v přídavku Bohemian Rhapsody na počest Freddieho Mercuryho.

Koncert měl jako už tradičně končit singlem Angels. Ještě vloni v Praze se dušoval, že skoro každou show končí tímto singlem a proto i na Swingovém koncertu zahraje Angels. Jenže na Szigetu musel udělat výjimku. Fanoušci ho přemluvili ke druhému přídavku. Svůj koncert tedy zakončil ve velkém stylu coverem od Franka Sinatry – My Way. 

Festival Sziget pokračuje až do neděle 16. srpna. K vidění jsou takové hvězdy jako je Ellie Goulding, Avicii, Kings Of Leon, Major Lazer, Rudimental, Limb Bizkit, Martin Garrix, NERVO, Oliver Hendens, Ella Eyre, Passenger, Milky Chance a další. 

Z českých kapel vystoupí v úterý Tuliredl, ve čtvrtek Mydy Rabycad a v sobotu DOT504.

Články, které by tě mohly zajímat