Právě vysíláme

METRONOME, raketa mezi festivaly, zve na program plný hudebních hvězd

14. dubna 2016 13:20
METRONOME, raketa mezi festivaly, zve na program plný hudebních hvězd

Nový dvoudenní hudební festival METRONOME, který proběhne 25. a 26. června v Praze, zveřejnil kompletní program!

Na čtyřech pódiích v areálu holešovického Výstaviště se během posledního červnového víkendu představí na 30 zvučných jmen zahraniční i tuzemské hudební scény. V sobotu vystoupí na hlavním pódiu headliner festivalu legendární Iggy Pop, kapela The Kooks a elektro-popová zpěvačka Ella Eyre. Druhý festivalový den ovládnou svým úplně prvním pražským vystoupením Foals, elektrofolkaři Crystal Fighters a J.A.R. představí velkolepou show s gospelovým sborem. Mezi dalšími vystupujícími jsou například Walk Off The Earth, Ninet, Shelter Point, Ghostpoet, Ian Siegal, Prostitutes či Please the Trees. Nenechte si ujít největší hudební víkend v Praze! Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v sítích TicketPro a GoOut. Kompletní program na www.metronomefestival.cz.

Foals – Mountain At My Gates

Sobotní program ovládne Iggy Pop a završí večerní klubová afterparty

V podvečer  v sobotu 25. června zahájí METRONOME festival speciální premiérové vystoupení Pražského filmového orchestru s názvem Bang Zoom Up to the Moon. Filmové melodie spojené s vesmírnou tématikou odstartují pomyslnou festivalovou raketu, která se objevila na letošním vizuálu. Zazní tak slavné filmové melodie  z Vesmírné Odysey či Hvězdných válek.

Sobotnímu programu dominuje hlavní headliner festivalu, legendární Iggy Pop, který představí nejen skladby ze zbrusu nové desky Post Pop Depression, ale i průřez své sólové tvorby, zejména z jeho slavného berlínského období. Na své si přijdou i fanoušci indie rocku, na hlavním pódiu totiž vystoupí populární The Kooks. Nebude chybět ani chytlavý elektro-pop v podání zpěvačky Elly Eyre, kterou před dvěma lety pro tuzemské publikum objevil festival United Islands of Prague. Na druhém pódiu vystoupí Richard Muller se speciální „Best of“ show, která nabídne průřez jeho celoživotní tvorbou. Zpěvačka a herečka Bára Poláková pak na živo předvede své debutové eponymní album, za které si odnesla cenu Anděl v kategorii Objev roku. Videoklip k singlové skladbě Nafrněná nasbíral přes milión zhlédnutí na Youtube. Na dalším pódiu se představí jedna z nejkontroverznějších kapel současnosti – Fat White Family, britský zpěvák Ghostpoet, pražská kapela Prostitutes či britské ambientní duo Shelter Point v premiérovém pražském vystoupení. Večerní program pokračuje až do rána. Bude patřit elektroswingovým Mydy Rabycad, kteří už dávno přerostli české hranice a letos si zahrají například na britském Glastonbury festivalu a vystoupí také Max the Sax, solový projekt bývalého saxofonisty Parov Stelar. Noční afterparty proběhne v režii housového dua Anushka, které v Praze vystoupí úplně poprvé.

Neděle patří Foals a Crystal Fighters, J.A.R. vystoupí s gospelovým sborem

Na hlavním pódiu během druhého festivalového dne v neděli 26. června odehrají velkolepou show britští Foals, kterým se v letošním roce podařilo vyprodat v rámci svého turné například slavný stadion Wembley. Elektrofolkoví Crystal Fighters zahrají  i několik tracků z právě připravované třetí studiové desky. Tuzemské legendární funkrockové uskupení J.A.R. předvede své písně v netradičních aranžích s gospelovým sborem Maranatha. Na druhém pódiu, v areálu parku Stromovky, se odehraje netradiční setkání dvou výjimečných hudebních osobností – Ivan Král, baskytarista a skladatel filmové hudby, který spolupracoval například s Patti Smith, Iggym Popem nebo Blondie, vystoupí v historické premiéře společně s Jiřím Suchým. Dále se na pódiu objeví  nejpopulárnější izraelská zpěvačka současnosti Ninet, brněnští Ghost of You či temně melancholické severské trio Get Your Gun. Druhý festivalový den nabídne také vystoupení kanadské formace Walk Off The Earth, která se stala doslova virálním hitem, díky svým originálním cover verzím slavných písní. Poprvé v České republice vystoupí britský bluesový zpěvák Ian Siegal, australský zpěvák a skladatel Stu Larsen, alternativně rockoví Please The Trees či rock’n’rolloví Fellas.

Články, které by tě mohly zajímat