Právě vysíláme

Mezinárodní mistrovství ve skateboardingu již po deváté v Čechách!

14. června 2018 0:01
Mezinárodní mistrovství ve skateboardingu již po deváté v Čechách!

Světová skateboardová špička se sjede do České republiky na jeden z nejlepších závodů sezóny – GrandPrix Beroun 2018. GrandPrix Beroun se uskuteční v sobotu 23. června v areálu skateparku v Berouně, jen 15 km od Prahy. Domácí i zahraniční diváci tak budou moci zažít tuto neuvěřitelnou show a vidět ty nejlepší závodníky doslova z celého […]

Světová skateboardová špička se sjede do České republiky na jeden z nejlepších závodů sezóny – GrandPrix Beroun 2018.

GrandPrix Beroun se uskuteční v sobotu 23. června v areálu skateparku v Berouně, jen 15 km od Prahy. Domácí i zahraniční diváci tak budou moci zažít tuto neuvěřitelnou show a vidět ty nejlepší závodníky doslova z celého světa!

Program akce GrandPrix Beroun začíná již v pátek 22. června příjezdy prvních profesionálních jezdců a jejich oficiálním tréninkem před sobotním mistrovským závodem. Na startovní listině se objeví také celá česká skateboardová reprezentace ve složení Tomáš Vintr, Maxim Habanec a Martin Pek, doplněna slovenskou superstar a členem slovenské skateboardové reprezentace Rišem Turym, který je zároveň vítězem minulého ročníku akce. GrandPrix Beroun je jedinou akcí svého druhu, kterou přenáší přímo Česká televize. Tento rok bychom rádi opět uspořádali závod, který naplní představy i těch nejnáročnějších jezdců a diváků,“ říká Tomáš Vintr, zakladatel a pořadatel závodu, který je zároveň členem a jezdcem české skateboardové reprezentace.

V letošním roce přivítáme předem vybrané a pozvané závodníky z téměř 25zemí doslova z celého světa. Nebudou chybět hvězdy a držitelé zlatých medailí z prestižních X-Games, nebo závodů Světového poháru z USA, Kanady, Japonska, Jihoafrické republiky, Malajsie, Brazílie a doslova celé Evropy. Sobotní závod kategorie PRO nabídne 20 nejlepších, pozvaných závodníků, které doplní 5 divokých karet z ČR a 5 jezdců, kteří se probojují amatérskou kvalifikací. Akci bude přenášet kanál ČT Sport. Vstup na skateboardové mistrovství je zdarma.

Doprovodný program v podobě hudebního festivalu se koná přímo v přilehlém areálu u skateboardového parku u vlakového nádraží a na hudebním pódiu vystoupí hvězdy českého hudebního nebe jako například Marpo & TroubleGang, Pil C, Rest & DJ Herby. Hudební festival je nedílnou součástí celé akce a začíná ihned po skončení skateboardových závodů v 19:00 hodin.

Program:

Pátek 22. června 2018 – oficiální trénink a otevření areálu pro veřejnost

* 13:00 – 21:00 – oficiální trénink závodníků všech kategorií

* 21:00 – uzavření areálu

Sobota 23. června 2018GrandPrix Beroun 2018 – hlavní závod

* 8:30 – 11:00 – závod kategorie AM

* 12:30 – 15:00 – kvalifikace kategorie PRO – hlavní závod (v rámci svého vystoupení zahraje Marpo)

* 15:00 – 17:00 – semifinále kategorie PRO

* 17:00 – 18:00 – finále kategorie PRO

* 18:00 – 18:10 – G-Shock Time Attack Best Trick

* 18:10 – 18:30 – Best Trick Contest

Video: Úžasná virtuální realita, díky které se můžete podívat dovnitř kočky

Články, které by tě mohly zajímat