Právě vysíláme

Mistrovství světa juniorů ve freestyle snowboardingu ve Špindlerově Mlýně za účasti 122 sportovců z 16 zemí

29. března 2017 12:09
Mistrovství světa juniorů ve freestyle snowboardingu ve Špindlerově Mlýně za účasti 122 sportovců z 16 zemí

Nejvyšší světová snowboardová soutěž pro mládež – FIS Juniorské Mistrovství Světa ve freestyle snowboardingu, se po druhé v historii vrací do České Republiky. Ve dnech 26.3. – 1.4. budou probíhat soutěže v disciplínách slopestyle a big air, do kterých je přihlášeno celkem 122 jezdců z 16 zemí

Špindlerův Mlýn – Bezprostředně po skončení FIS světového poháru ve freestyle snowboardingu Audi Snowjam ve Špindlerově Mlýně navazuje mistrovství světa juniorů. Ve Špindlerově Mlýně se tak na přelomu března a dubna představí kromě nejlepších světových profesionálů také nejlepší junioři, kteří zde závodí v disciplínách Slopestyle a Big Air.

Soutěže odstartuje ve středu kvalifikace Big Air, ve čtvrtek pak kvalifikace Slopestyle. Pátek bude patřit Slopestyle, kdy se pojede semifinále i finále a v sobotu  vše vyvrcholí semifinále a finále v Big Air.

 

PROGRAM

Středa 29.3.

kvalifikace Big Air

Čtvrtek 30.3.

kvalifikace Slopestyle

Pátek 31.3.

Semifinále a Finále Slopestyle

Sobota 1.4.

Semifinále a Finále Big Air

Závěrečná Budvar afterparty v klubu Dolská: DJs Friky + Everyday

Vysoký počet jezdců slibuje urputné souboje o přední pozice, mnoho z účastníků závodů již sbírá zkušenosti v seniorských soutěžích Světového poháru a v průběžném hodnocení svých disciplín se pohybuje v prvních desítkách. „Mezi muži bude patřit mezi favority jednoznačně Američan Chris Corning, který je aktuální leader Světového Poháru ve slopestyle a na nedávno skončeném MS profesionálů vybojoval 3.místo ve slopestyle a 2.místo v big airu s triky jako cab 1440 a BS triple 1620. Tenhle borec jezdící v havajské košili za sebou nechal takové hvězdy jako Marcus  Kleveland, Rope Tonteri, Sven Thorgren a další star snowboardové scény. Mezi ženami bude patřit k hvězdám MSJ určitě Novozélanďanka s polským jménem Zoi Sadowski, která se rovněž dokázala prosadit na MS v obou disciplínách. V big airu byla na 4.místě a ve slopestyle dokonce stříbrná.  „Největší naděje z našich jezdců na solidní výsledek má Kristian Salač, který patří mezi naše největší talenty. Je také jediný, kdo má z MSJ zkušenost z loňského šampionátu v Sieser Alm, kde skončil 24“.  řekl Přemysl Vida, trenér juniorské reprezentace.

V reprezentačním týmu České republiky podporovaném SLČR   máme jednu slečnu Kristinu Kulíkovou a čtyři kluky Kristiana Salače, Ladislava Hrstku, Jana Rovenského a Václava Tomana.

Novinky a detailní program naleznete na webových stránkách akce www.MSJsnowboarding.cz

Články, které by tě mohly zajímat