Právě vysíláme

Na veletrhu v Amsterdamu byl představen tento podivný přístroj. K čemu slouží? Budete v šoku!

19. dubna 2018 12:10
Na veletrhu v Amsterdamu byl představen tento podivný přístroj. K čemu slouží? Budete v šoku!

Na pohřebním veletrhu v Amsterdamu byl představen velmi kontroverzní přístroj. Zařízení nazvané Sarco bude sloužit lidem, kteří chtějí spáchat sebevraždu!

Sarco, jehož název je zkratkou slova sarkofág, vymyslel australský vynálezce Philip Nitschke, který je velkým zastáncem eutanázie. Na přístroji pracoval společně s designérem z Nizozemska Alexandrem Banninkem.

Stroj by měl být k mání do konce roku a lze ho vyrobit na 3D tiskárně. Jeho součástí je bombička dusíku a oddělitelná rakev. Osoba, která chce zemřít, stiskne knoflík a prostor se naplní plynem. „Zpočátku bude člověk malátný, ale pak rychle ztratí vědomí a zemře,“ cituje Nitschkeho server listu The Guardian.

ČTĚTE TAKÉ:  Tatér přišel o část ruky a místo ní si přidělal tetovací přístroj

Ačkoliv je přístroj velmi kontroverzní, jeho vynálezce tvrdí, že stisknout knoflík je lepší než skočit pod vlak. „Věřím, že vybrat si, kdy zemřeme, je základním lidským právem, není to jen výsada těžce nemocných,“ řekl vynálezce. Co myslíte, má pravdu?

Sarco přilákal hodně návštěvníků veletrhu. Jeden z těch, kdo si ho ve virtuální realitě vyzkoušeli, řekl: „Byl to opravdu zážitek a zvláštní pocit. Ale velmi hezký a klidný. Člověk při tom pozoruje měsíc a moře. Je to velmi klidné“.

 

Zdroj: ČTK

Galerie nejhorších tetování na rtech

Články, které by tě mohly zajímat