Právě vysíláme

Nejdražší osvěžení na světě? Tyto zmrzlinové poháry, jejichž cena tě zvedne ze židle

22. dubna 2017 8:10
Nejdražší osvěžení na světě? Tyto zmrzlinové poháry, jejichž cena tě zvedne ze židle

Ještě pořád si stěžujete, že se letos zase o pár kaček zdražila točená? Tak teď se teprve podívejte na pořádně osolené zmrzliny, které stojí leckdy více, než exotická dovolená v Karibiku.

Capannari
Za pět tisíc korun dostanete rovnou šest půllitrovek, takže to nevypadá jako úplně špatný kup. Chicagská zmrzlinárna vyrábí každou příchuť v jedné várce, která je jen a jen vaše. Šéfkuchař určí ingredience podle aktuálních kulinářských trendů, přičemž ovocné a čokoládové nebo oříškové podtóny k sobě vždy perfektně ladí.

Černý diamant
Výběrová zmrzlina je dochucená šafránem a lanýži, vanilkový základ je z madagaskarských bobů, vršek je pro změnu posypán zlatými lístky, a vše je servírováno v misce od Versaceho, kterou si můžete po vylízání nechat.

   Mauboussin
Sladká tečka za šestadvacet tisíc – obří pohár s brownies s jedlým zlatem, francouzkými makrónky a sorbetem z šampaňského Dom Perignon. Cenu ovšem nadstřeluje hlavně dárek, který k poháru dostanete – dámský či pánský prsten z klenotnictví Mauboussin, podle něhož je dezert pojmenován.


Viktoriin pohár
Další kousek za 27 tisíc nabízejí v restauraci hotelu Langham a podle názvu je to pohár hodný královny. Ta koruna je jenom dekorace, ale krystaly zdobenou misku si můžete odnést domů. Její obsah je kalorický i cenově nabitý – ručně vyráběný karamel, exkluzivní oříšky, poleva z koňaku Hennessy a ta nejlepší belgická čokoláda v několika skupenstvích. Nesmí chybět ani láhev šampaňského Dom Peringon, abyste to měli čím spláchnout.

   Zlatá slast
Newyorská restaurace Serendipity vás zahrne zlatem. Jedlé zlato v třiadvacetikarátových plátcích už jsme tu měli, ale tady sedí na základu z kaviáru připraveného nasladko, máčeného v brandy značky Armagnac. Čokoládová báze je připravena z výběrové venezuelské a toskánské čokolády a na celé té nádheře trůní z marcipánu vymodelovaný list, posetý opět jedlým zlatem. Zlatý prášek pak napříč dezertem vyrábí iluzi zlatých žilek. Zlatá je i lžička, ale tu musíte po dojedení vrátit. A cena? Šestadvacet tisíc.


Tři dvojčata
Máte rádi trojky? Pak se vám bude líbit cena těchhle trojčat. 3333 dolarů. Sami si to vynásobte na kurzové kalkulačce. Za tuhle sumu dostanete nejlepší a nejdražší banana split, co jste kdy jedli. Nejde tu jenom o tři výběrové zmrzliny, ale především o sosík ze tří výběrových archivních vín. Jejich jména vám nic neřeknou, ale hřát vás při každém soustu může fakt, že třetina ceny pokrmu jde na charitu.

   Ledová absurdita
Máte dost peněz? Pak vám firma Tři dvojčata nabídne kompletní balíček, který nazývá Absurdity Sundae. Stojí cca jeden a půl milionu korun. Odletíte do Tanzánie, strávíte noc v tom nejlepším hotelu, dostanete dva šerpy a ráno si vyšlápnete Kilimandžáro, kde na vás u ledovce počká sám zakladatel firmy, aby vám z několik tisíc let starého ledu přímo před vašima očima vyrobil tu nejlepší zmrzlinu, co jste kdy jedli. Ale to nejlepší jsme vám ještě neřekli. Dostanete i vzpomínkové tričko. A to se vyplatí!

  Neuvěříte, kolik stojí tahle značková taška podobná té z IKEA

Články, které by tě mohly zajímat