Právě vysíláme

Nejlepší policejní střelec na světě je polda z Česka

3. prosince 2017 12:10
Nejlepší policejní střelec na světě je polda z Česka

Začátek listopadu sebou přinesl i 2. ročník světových policejních her (2nd USIP WORLD POLICE GAMES 2017) konající se ve Spojených arabských emirátech v Abú Dhabí. Policisté mezi sebou soupeřili ve čtyřech náročných disciplínách – plavání, jiu jitsu, judu a střelbě. Český reprezentant Miroslav Zapletal předvedl famózní výkon.

Hradecký policista a instruktor střelecké přípravy zásahové jednotky KŘP Khk si doslova vystřílel zlatou medaili a nechal tak za sebou všech zbylých 114 závodníků a závodnic z 30 zemí světa. Bravo!

Sportovní a dynamické střelbě se tento profesionál věnuje již cca 10 let. Mezi jeho úspěchy patří například ME v roce 2013 v Portugalsku, kde s českým reprezentačním týmem získal zlatou medaili. Dále je také mezinárodním mistrem Nového Zélandu z roku 2010 nebo šampiónem z mistrovství Afriky, které se konalo v roce 2012 v Zimbabwe.

Letos v listopadu se mu však podle jeho vlastních slov podařil největší úspěch kariéry. Nejenom, že si vybojoval zlato pro sebe, ale dokonale reprezentoval i střelecký tým českých policistů, který se stal druhým nejlepším týmem na světě!

Další ročník světových policejních her je plánován pro rok 2019 v italském Miláně. Našim „chlapcům“ budeme držet palce!

Zdroj: Týdeník Policie ČR

Tři až čtyři šálky kávy jsou dobré pro zdraví, zjistili vědci

Články, které by tě mohly zajímat