Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: CHINASKI – Venku je na nule

15. května 2017 9:00
Novinka Evropy 2: CHINASKI – Venku je na nule

Hrajeme od soboty 13. května 2017.

Kapela Chinaski v čele se zpěvákem Michalem Malátným nyní posílá do rádiového éteru nový singl Venku je na nule. Kapela ho složila na songwritingu v londýnských Dean Street Studios s producentem Alexem Daviesem. „Alex je mladý kluk z Londýna, se kterým jsme se potkali náhodou. Songwriting je na západě normální praxe. Prostě se scházejí a vymýšlejí písničky z fleku. Letěli jsme do Londýna bez jakýchkoliv očekávání,” vzpomíná Michal Malátný.

Nad celkovým zvukem měl nakonec dohled hlavní producent alba Greg Haver, který stojí i za mimořádně úspěšnou poslední nahrávkou kapely Chinaski s názvem Rockfield. Ta kapele přinesla tři velké rádiové hity a řadu ocenění, včetně Anděla za Skupinu roku. Muzikanti s Haverem už od loňského roku trávili čas nahráváním desky Není nám do pláče a skládáním v Austrálii a na Novém Zélandě.

Zároveň Chinaski spouštějí předprodej podzimního turné. To začne 24. října v Ostravě a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezitím postupně dorazí i do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce. Kapela už na podzim avizovala, že do té doby nebude koncertovat a nevystoupí ani na letních festivalech.

Články, které by tě mohly zajímat