Právě vysíláme

Pes v ŘECKU se zázračně zachránil před divokým požárem! Jak to zvládl?

6. srpna 2018 10:40
Pes v ŘECKU se zázračně zachránil před divokým požárem! Jak to zvládl?

Dobrovolníci v Řecku si mysleli, že po divokém požáru ve vesnici Mati nenajdou nikoho. Naštěstí se mýlili. Devastující požár totiž zázračným způsobem přežil malý pejsek! To je hrdina!

Stav malé řecké vesnice Mati po divokém požáru nenaplnil dobrovolnici Artemis Kyriakopoulou optimismem. Stromy byly ohořelé, půda suchá a domy prázdné. Mladá Řekyně se ale v prvním domu, který prohledala, stala svědkyní zázraku. Ukrytého v troubě totiž našla živého pejska, který díky své neortodoxní skrýši požár jako jeden z mála živočichů ve vesnici přežil.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemná galerie, díky které nebudete pochybovat o tom, že pes je nejlepším přítelem člověka

Artemis Kyriakopoulou psa ihned vzala k veterináři, kde mu ošetřili popálenou srst a tělo. Podle délky srsti bylo poznat, že se jedná o toulavého psa. Dobrovolníci mu dali přezdívku Marshmallow a zatím si ho vzali k sobě, dokud mu nenajdou majitele. Podobné dobrovolné záchranné akce teď probíhají po celém Řecku poté, co zemi zdevastovala série divokých požárů minulý měsíc. Snad se odvážným dobrovolníkům podaří kromě Marshmalla zachránit i ostatní živočichy postižené divokými požáry v zemi!

Zdroj: thedodo, Facebook

Příšerné: Někdo otrávil psa, který zachraňoval lidi po zemětřesení

Články, které by tě mohly zajímat