Právě vysíláme

Povinná výbava do auta v EVROPĚ! Co budete potřebovat v ŘECKU nebo NĚMECKU?

30. července 2018 7:44
Povinná výbava do auta v EVROPĚ! Co budete potřebovat v ŘECKU nebo NĚMECKU?

Chystáte se na dovolenou autem? Tak to byste neměli zapomenou na povinnou výbavu do auta. Vyhněte se nepříjemnostem s policií a zjistěte si dopředu, co je potřeba zakoupit.

Řecko

Řecko patří mezi oblíbené destinace, kde Češi tráví dovolenou. Pokud se chystáte jet autem, dejte si pozor na telefonování za jízdy. V této zemi není tolerována hands free sada do ucha.

Je zde povinné mít hasicí přístroj ve dvoustopém vozidle. A děti do 11 let nebo 135 cm musí být přepravovány v dětské sedačce. Zapomeňte i na cigaretku za volantem, pokud přepravuje osobu mladší 12 let nebo těhotnou ženu.

 

Německo

U našich sousedů je povinná reflexní vesta. V německých městech jsou zavedeny nízkoemisní zóny a je tedy nutné mít nízkoemisní plaketu. Podrobné informace naleznete zde.

Děti musí být přepravovány v odpovídajícím dětském zádržném systému do 12 let nebo 150 cm.

 

Rakousko

Lékárnička je povinná i pro motorkáře a musí být v obalu, který zabrání vniku nečistot do obsahu autolékárničky.

Je zde zakázáno vozit on-board kamery ve vozidle.

Děti musí být přepravovány v odpovídajícím dětském zádržném systému do 14 let nebo 150 cm. Od výšky 135 cm může být použit podsedák.

Reflexní vesta je povinná jen pro řidiče motorového vozidla a pro ostatní členy vozu se doporučuje. Barvy jsou povolené: oranžová, žlutá, červená. Při nedodržení přepisu je sankce: 14 až 2180 Eur.

V okolí Vídně a dalších částech Rakouska jsou zavedeny nízkoemisní zóny pro vozidla kategorie N bez omezení váhy. Podrobné informace naleznete zde.

 

Projekt Dopravní jednička je realizován za přispění finančních prostředků z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů

Články, které by tě mohly zajímat