Právě vysíláme

Retro konzole ATARI se vrací! Co všechno fandům nabídne nový model?

18. června 2018 12:10
Retro konzole ATARI se vrací! Co všechno fandům nabídne nový model?

Úspěšný výrobce videoher Atari představuje novinku po 36 letech a inspiruje se legendární konzolí Atari 2600! Čím se bude nová konzole lišit od ostatních?

Legendární výrobce herních konzolí Atari představuje novinku Atari VCS! Firma, která se proslavila koncem sedmdesátých let hlavně díky modelu Atari 2600, tak vstala z mrtvých především díky takzvané „crowdfundingové“ kampani na internetu, kde jí fanoušci dobrovolně přispěli na plánovaný vývoj nové konzole. Nakonec se výrobcům povedlo vybrat téměř 3 miliony dolarů!

ČTĚTE TAKÉ: Dívka koupila příteli populární hru na Xbox. Předtím ho však donutila podepsat smlouvu s přísnými podmínkami

Výrobci poté zveřejnili náhled do designu a do některých vlastností, které budou k nalezení na novém modelu. Zatím není jisté, kolik bude model VCS stát, ani jaké hry budu s konzolí kompatibilní. Prý je konzole stále ve fázi rozvíjení, a proto nechtějí výrobci svým budoucím klientům zatím nic slibovat.

 

Z videa je ale zřejmé, že se bude jednat o zcela moderní a interaktivní herní konzoli. Atari VCS bude fungovat s operačním systémem Linux, jak u značky bývalo zvykem, ale nabídne svým uživatelům i připojení k internetu, či na sociální sítě. Bude to retro s moderním šmrncem a my se představení nového modelu nemůžeme dočkat!

Zdroj: YouTube, The Verge.com, Atarivcs.com

Nepovedné kérky. Budete se smát, nebo brečet?

Články, které by tě mohly zajímat