Právě vysíláme

ŠÍLENÝ! Tři skokani skočili naráz ze tří mostů v centru PRAHY

11. července 2018 11:30
ŠÍLENÝ! Tři skokani skočili naráz ze tří mostů v centru PRAHY

Milovníci zábavy a adrenalinových sportů, máme pro vás úžasnou zprávu – blíží se Desperados High Jump 2018! Letos před velikým svátkem cliffdivingu tři dobrodruzi dokonce skočili ze tří pražských mostů.

V půlce léta se každoročně koná otevřené mistrovství České republiky v cliffdivingu. Akce se již tradičně uskuteční v zatopeném lomu v Hříměždicích u Příbrami a letošní termín skoků do vody připadl na víkend 3. a 4. srpna. Symbolicky k tomuto datu skočili v nedávné době ve 3 hodiny odpoledne a 4 minuty tři čeští skokani ze tří pražských mostů. Skokani úderem 15:04 hodin skočili najednou z Libeňského mostu, mostu Na Výtoni a z Palackého mostu.

ČTĚTE TAKÉ: Přichází HIGH JUMP 2018 a chystá pestré novinky! Kdo bude hudební hvězdou akce?

UPOZORNĚNÍ: Skokani ve videu jsou profesionálové. Nepokoušejte se je prosím napodobit, pokud nemáte dostatečné zkušenosti z cliffdivingu.

Jednalo se o část skokanské přípravy před nadcházejícím mistrovství ČR v cliffdivingu, tedy v extrémních skocích do vody ve volné přírodě. Pro trénink této atraktivní sportovní disciplíny nemají skokani u nás zrovna ideální podmínky. Není prakticky kde trénovat. A tak se rozhodli, že jednu část přípravy věnují právě skokům v centru hlavního města. „Jednalo se o profesionální skokany, kteří se tomuto sportu dlouhodobě věnují a přesto, že je neživí, můžeme je označit za profesionály,“ řekl k akci Martin Zvoníček, člen organizačního týmu Desperados High Jump. „Kluci se k tomu domluvili, že skočí všichni naráz, v jeden moment. Symbolicky šlo o 3 hodiny odpoledne a 4 minuty. Což připomíná termín letošních závodů High Jump,“ dodává Zvoníček. „Akce High Jump je pro tuzemskou, ale i mezinárodní, skokanskou scénu důležité. Tyto závody vznikly již před devatenácti lety a pro tento sport toho moc znamenají,“ připomněl Martin Zvoníček.

Devatenáctý ročník Desperados High Jump i letos klasicky představí skokany do vody z různých výšek. Soutěžící z celého světa se utkají ve skocích z platformy 12, 16 a od minulého roku také z výšky 20 metrů nad vodní hladinou. Diváci zažijí také exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, jež skokany vynese až do výšky 33 metrů nad vodou. Dále se mohou těšit na skákání ze speciální pětimetrové houpačky či na exhibici ve splashdivingu aneb skoky stylových placáků do vody z výšky větší než 10 metrů.

High Jump každoročně přiláká tisíce návštěvníků. Díky svému bohatému programu a pohodové atmosféře je něco víc, než jen soutěží ve skocích do vody. Organizátoři se každoročně snaží do Hříměždic přivézt nejen evropskou a světovou skokanskou špičku, ale také hudební hvězdy. Letos se návštěvníci mohou těšit například na bývalého člena The Prodigy či objevený talent české hudební scény Jakuba Ondru a mnoho dalších.

Tato jedinečná akce nemá v Evropě obdoby. Jednou z hlavních myšlenek akce je propojení podívané na špičkové sportovní výkony s možností strávit příjemný víkend u vody v plavkách s přáteli. Pro návštěvníky je připravené stanové městečko s dostatečným množstvím sociálního zařízení a rozmanitou nabídkou občerstvení.

Více informací o High Jumpu naleznete na:

5 celebrit, které mají IQ skleničky vody. U některých vás to skutečně překvapí!

Články, které by tě mohly zajímat