Právě vysíláme

Skupina Mandrage představuje nový videoklip k singlu Motýli!

8. prosince 2017 10:02
Skupina Mandrage představuje nový videoklip k singlu Motýli!

Jedna z nejúspěšnějších domácích kapel, Mandrage, vydává video k novému singlu Motýli, jenž je inspirován metaforou „mít motýly v břiše“. Zveme vás na další ochutnávku z chystané desky Po půlnoci.

Vydání alba je naplánováno na 19. ledna příštího roku. Kapela ho naživo představí v rámci svého jarního turné, které odstartuje 2. února v pražském Foru Karlín.  Scénáře a střihu videoklipu s Berenikou Kohoutovou v hlavní roli se chopil sám bubeník Mandrage Matyáš Vorda a na režii spolupracoval s oběma kameramany klipu.

Video se točilo za rekordních časových i produkčních podmínek – na vymyšlení, zprodukování, natočení a sestříhání byl pouhý týden. Hlavní roli nekompromisní divoké holky, která vymetá bary a hází klukům prášky do pití, ztvárnila talentovaná Berenika Kohoutová. Natáčelo se v Bar coming soon a Cardinal’s a vzhledem k časovému presu se za kamerou střídal Michal Budinský a Tomáš Kasal.
„První den jsme natočili všechny scény v barech a další den zbývající záběry u našeho klávesisty Franty v novém bytě, od kterého si ten den převzal klíče. Klip je na světě a my jsme vděční všem, kteří nám umožnili vše takhle rychle zvládnout,“ komentuje bubeník Matyáš Vorda.

Berenika Kohoutová k tomu dodává: „Zlobivý holky se vždycky hrajou skvěle! Když můžete navíc rozbít pár skleniček, protože to je ‚v roli‘, tak to je nejvíc. Kluci z Mandrage jsou strašně skvělí, vůbec nemachrujou a natáčení s nima bylo moc příjemný. Snad se spojení romantický písničky a punkovýho klipu bude lidem líbit tak, jako mně!“

V těchto dnech dokončují kluci poslední skladby připravovaného alba v berlínských Red Bull Studios. Až bude deska hotová, bude obsahovat 12 písní, na kterých se hudebně i textově podíleli všichni členové Mandrage.
Deska měla původně vyjít na podzim letošního roku, ale řadu věcí jsme předělávali, čímž jsme ztratili spoustu času. Nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, bude hotové spíš nějakou tu chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat skvělou desku po půlnoci než polotovar před polednem,“ vysvětluje kytarista kapely Pepa Bolan i symbolický název alba.

Jak jsme již psali výše, následné turné k albu Po půlnoci kapela odstartuje 2. února 2018 velkým koncertem v pražském Foru Karlín a poté zavítá do dalších 6 měst v České republice. Pro brněnské fanoušky již dokonce přidala druhý termín na 14. února. Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti TicketStream, tak neváhejte!

MANDRAGE TOUR 2018

2.2. – PRAHA – Forum Karlín

8.2. – LIBEREC – Dům kultury Liberec

9.2. – PARDUBICE – ABC Klub

14.2. – BRNO – Sono Centrum

15.2. – BRNO – Sono Centrum – vyprodáno

17.2. – OSTRAVA – Dům kultury Akord

2.3. – PLZEŇ – Kulturní dům Peklo

3.3. – ČESKÉ BUDĚJOVICE – Kulturní dům Vltava

A nyní už slibovaná novinka – Mandrage a videoklip k singlu Motýli!

 

Beyoncé za poslední rok vydělala nejvíc ze všech zpěvaček. Jak jsou na tom její kolegyně?

Články, které by tě mohly zajímat