Právě vysíláme

Slovenští písničkáři Peter Aristone a Mirka Miškechová vyrazí na české turné

31. března 2017 11:34
Slovenští písničkáři Peter Aristone a Mirka Miškechová vyrazí na české turné

Ona má za sebou duet s Xindlem X Cudzinka v tvojej zemi a úspěšně přijatý debut Schizofrenik optimista, on zase jeden ze současných nejhranějších rádiových singlů Fire Inside nebo vítězství v hitparádě americké stanice MTV U.

Nyní oba dva čeká společné turné po Česku. Řeč je o nových slovenských písničkářích Mirce Miškechové a Peteru Aristonovi. Své skladby představí na společných klubových koncertech v dubnu.

Zatímco Mirka Miškechová vystoupí sama s akustickou kytarou, Petera doprovodí tříčlenná kapela s violoncelistkou Irenou Morisákovou, klávesistou Albertem Romanuttim a bubeníkem Kubou Šindelářem. Na závěr se se oba hlavní zpěváci objeví společně na jednom pódiu.

Peter Aristone kromě písniček z posledního EP Gold, jež bodují v českých hitparádách, zahraje i skladby z připravované nahrávky, kterou tento měsíc nahrával v Londýně. „Nahrávání bylo skvělé a zároveň to byla asi nejnáročnější práce, kterou jsem ve studiu zažil. Pro mě osobně jako pro skladatele i interpreta byla velká výzva přijít s něčím minimálně tak dobrým, jako bylo Gold. A mám pocit, že se mi to podařilo překonat. Nová nahrávka je navíc mnohem expresivnější, než jsem původně přepokládal,“ říká Aristone.

 

Podobný konceapt veze na turné i Mirka Miškechová. „Základ koncertu postavím na písničkách z debutu Schizofrenik-optimista, který je v podstatě mým středoškolským zhudebněným deníkem. Zároveň představím v premiéře i novinky z připravovaného alba, které budou odklonem od folku směrem k popu,“ popisuje zpěvačka, která samozřejmě přehraje i hit Cudzinka v tvojej zemi, který notočila s Xindlem X. „České party pro mě ale budou oříšek, protože neumím vyslovit ř,“ dodává s úsměvem.
Plán turné:
1.4.2017 Brno – Eleven
3.4.2017 Praha – Café v lese
11.4.2017 Plzeň – Café Anděl
13.4.2017 Čelákovice – U Bohuslavů
14.4.2017 Pacov – Legenda bar
21.4.2017 Ledeč nad Sázavou – Penzion a restaurace U Řeky

Články, které by tě mohly zajímat