Právě vysíláme

Šok pro fanoušky Seleny! Přinášíme vše o nebezpečné nemoci, která ji schvátila

15. září 2017 14:10
Šok pro fanoušky Seleny! Přinášíme vše o nebezpečné nemoci, která ji schvátila

Fotka z nemocnice, na které je Selena Gomez se svou kamarádkou herečkou Raisou po transplantaci ledviny, obletěla ve čtvrtek celý svět. Nikdo netušil, čím si oblíbená zpěvačka prochází.

Operace se podle všeho uskutečnila toto léto, ale snímek bližší čas ani místo zákroku neupřesňoval. Text nezmiňoval ani momentální stav Seleny.
Zpěvačka pouze napsala, že nedokáže najít slova díků, kterými by vyjádřila svou vděčnost kamarádce Raise, jež ji darováním ledviny dala ten „nejúžasnější dar a oběť.“
Devětadvacetiletá Raisa je veřejnosti známá hlavně díky svému působení v televizní show The Secret Life of the American Teenager.

Selena světu oznámila zprávu o své nemoci v roce 2015. Celý minulý rok si dala pracovní pauzu, aby se ze záchvatů úzkosti, depresí a panických ataků pramenících z nenadále diagnózy mohla vzpamatovat.

Lupus, onemocnění, kterým zpěvačka trpí, je totiž velmi závažnou chorobou. Je to nemoc obranného systému člověka (imunity), při které tělo napadá své vlastní tkáně a orgány. Postihnout tak může jakoukoli část těla – od kůže, po srdce, klouby či ledviny, jak se to právě stalo Seleně.

Nejčastěji se nemoc vyskytuje u žen (devětkrát častěji než u mužů) a objevuje se většinou mezi dvacátým a třicátým rokem života.

Přesné příčiny této nemoci dosud lékaři nedokázali vysvětlit, shodují se ale na tom, že na vině mohou být jak genetické vlivy, tak infekce, chemikálie či léky.

Galerie: Tahle sedmnáctiletá slečinka má větší svaly než váš kluk

Články, které by tě mohly zajímat