Právě vysíláme

Špatná zpráva pro fandy formule 1. Na závodech už sexy holky neuvidí!

4. února 2018 8:10
Špatná zpráva pro fandy formule 1. Na závodech už sexy holky neuvidí!

Nové vedení formule 1 zrušilo s okamžitou platností dlouholetou tradici sličných dívek na startovním roštu, takzvaných „Grid Girls“. Američtí vlastníci podle všeho ve světle aktuální celospolečenské debaty o sexismu oznámili, že tato praxe už neodpovídá hodnotám současného světa.

I když se dívky na roštu staly během minulých desetiletí tradicí Velkých cen formule 1, máme pocit, že tento zvyk neodpovídá hodnotám naší značky a je v protikladu se společenskými normami dnešní doby. Nemyslíme si, že tato praxe je vhodná pro formuli 1 a její nové i staré fanoušky, uvedl na webu šampionátu marketingový šéf F1 Sean Bratches.

Američtí majitelé tak nevyslyšeli volání pilotů, kteří se vesměs vyslovili pro zachování tradice. Grid Girls musejí zůstat, uvedl nizozemský jezdec Red Bullu Max Verstappen, jehož doplnil německý pilot Nico Hülkenberg: Byla by škoda, kdyby z roštu zmizela potěcha pro oko.

Na startu Grand Prix dívky pózovaly s tabulkami se jmény a čísly pilotů, po závodě pak vytvořily špalír třem nejrychlejším. Organizátoři některých Velkých cen už v minulosti experimentovali s náhradou Grid Girls za Grid Boys či za děti.

Nová sezona, už bez tradičních dívek na startovním roštu, začne 25. března v Austrálii.

Podívejte se tedy naposled na ty nejvíc sexy kočky, které kdy byly viděny na startu.

 

Zdroj: ČTK

Galerie: Legendární orgie ve Studiu 54

Články, které by tě mohly zajímat