Právě vysíláme

Srdíčkové dny opět pomáhají nemocným dětem

5. prosince 2016 0:00
Srdíčkové dny opět pomáhají nemocným dětem

Už 17 let pomáhá společnost Život dětem rodinám s vážně nemocnými dětmi v celé České republice. Ročně pomůže až 600 dětem. Mezi nejznámější projekty patří veřejná sbírka Srdíčkové dny, které se koná právě nyní až do 9. prosince.   Srdíčkové dny se dostaly do povědomí široké veřejnosti a v současnosti patří mezi nejvyhledávanější dobročinné akce. Studenti středních škol […]

Už 17 let pomáhá společnost Život dětem rodinám s vážně nemocnými dětmi v celé České republice. Ročně pomůže až 600 dětem. Mezi nejznámější projekty patří veřejná sbírka Srdíčkové dny, které se koná právě nyní až do 9. prosince.

 

Srdíčkové dny se dostaly do povědomí široké veřejnosti a v současnosti patří mezi nejvyhledávanější dobročinné akce. Studenti středních škol na ulicích oslovují kolemjdoucí a nabízejí jim drobné předměty s usměvavým sluníčkem, které je symbolem pro štěstí a současně logem.

 

Výtěžek sbírek je z převážné části používán na nákup zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, ozdravných a rehabilitačních pobytů pro vážně nemocné děti. Současně se společnost Život dětem podílí na nákupu dalšího potřebného vybavení pro dětská oddělení nemocnic a dalších zařízení pečující o nemocné a postižené děti. Každým rokem jsou nedílnou součástí pomoci i výdaje na podporu vzdělání.

 

 

Finanční podpora společnosti Život dětem získaná veřejností je doplněna i o podporu partnerů, kterým patří nemenší dík.

 

K nejvýznamnějším partnerům patří společnost Lidl, která už tradičně vždy před vánočními svátky pořádá ve všech svých prodejnách sbírku Srdce dětem.

 

Dalším důležitým partnerem o. p. s. Život dětem je Česká pošta, která celoročně nabízí samolepky „Dávám srdce dětem“ a CD „Srdci blíž“.

 

Mezi významné partnery patří také Škoda Auto a. s. Část zaměstnanců každý měsíc posílá drobný příspěvek pro nemocné děti a samotná Škoda Auto a. s. vždy jednou za půl roku daruje 80 % částky, kterou darovali zaměstnanci.

 

Další informace najdete na www.zivotdetem.cz.

Články, které by tě mohly zajímat