Právě vysíláme

TOP 10 nejlepších songů MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE!

15. června 2018 7:55
TOP 10 nejlepších songů MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE!

Mistrovství světa v Rusku je tu! Včera začalo zápasem mezi Ruskem a Saúdskou Arábií a do příštího měsíce nás všechny zasáhne fotbalová horečka. Abychom se pořádně dostali do fotbalové nálady, pojďme si připomenout nejlepší songy, které nám Mistrovství světa ve fotbale nabídlo, od klasických pecek až po moderní hity!

Včera večer vypukl v Rusku fotbalový svátek! Kromě fotbalu byl v Moskvě i k vidění koncert Robbieho Williamse. Hudba tvoří nezbytnou součástí fotbalového Mistrovství světa už od roku 1962. My jsme se proto rozhodli, že vám zbystříme znalosti hymen Mistrovství světa ve fotbale, když už to mistrovství začalo. Představujeme vám deset songů, o kterých si myslíme, že patří k nejlepším spojené s fotbalovými MS. Jsou to fakt pecky!

1. Shakira feat. Freshlyground – Waka Waka (This Time For Africa)

Hned na úvod tu máme asi nejlepší sportovní hymnu všech dob – Waka Waka (This Time For Africa) – z Mistrovství světa v Jižní Africe z roku 2010. Jako song to mělo všechno: rytmus, kvalitní text a samozřejmě, Shakiru

 

2. Santana feat. Wyclef Jean, Avicii & Alexandre Pires – Dar Um Jeito (We Will Find A Way)

Oficiální hymna Mistrovství světa v Brazílii z roku 2014 krásně zkombinovala rytmus samby a brazilského karnevalu s božskou kytarou Carlose Santany. U singlu nechyběl ani DJ Avicii.

 

3. Ramblers – El Rock Del Mundial

Úplně první hymnu Mistrovství světa jsme mohli spatřit už v roce 1962, kdy se turnaj konal v Chile. Tamní jazzová kapela Los Ramblers připravila na šampionát kultovní hit El Rock Del Mundial. Ten beat vám bude celý den lézt hlavou!

 

4. Luciano Pavarotti – Nessun Dorma

V roce 1990 při Mistrovství světa v Itálii představil Luciano Pavarotti hymnu, která úplně přepsala historii sportovních songů. Nessun Dorma byl hit, po kterém se celý svět zamiloval do opery. Z toho posledního verše budete mít husí kůži!

 

5. K’Naan – Wavin‘ Flag

Mistrovství světa v Jihoafrické republice se, co se týče songů, fakt povedlo. Kromě oficiální hymny Waka Waka (This Time For Africa) od Shakiry tu byl i hit od somálského zpěváka K’Naana, se kterým mu pomohl i Bruno Mars.

 

6. Queen – We Are The Champions

O nejlepší neoficiální hymnu Mistrovství světa se postarali Queen v USA v roce 1994. Legendární song se používal během živých televizních přenosů a přehrával se neustále i na stadionech. Nelze se proto divit, že po tomto šampionátu propadli Američané „evropskému“ fotbalu!

 

7. Youssou N’Dour feat. Axelle Red – La Cours Des Grandes

Mistrovství světa ve Francii v roce 1998 představilo vynikající spolupráci senegalského muzikanta Youssou N’Doura s belgickou zpěvačkou Axelle Red se později stal ministrem cestovního ruchu v rodném Senegalu mezi lety 2012 a 2013. Podle nás se o jeho zvolení musela zčásti podílet tato výborná písnička!

 

8. Vangelis – Anthem

Anthem od Vangelise z Mistrovství světa roku 2002 byla pochoutka, hlavně pro fanoušky elektronické hudby. Slavný řecký DJ dal přednost techno beatu a výsledek se ohromně povedl!

 

9. Pitbull feat. Jennifer Lopez & Claudia Leitte – We Are One (Ole Ola)

Dva nejznámější latinskoamerické hudebníci Pitbull a Jennifer Lopez v roce 2014 opět spojili síly, aby spolu s brazilskou zpěvačkou Claudií Leitte zazpívali oficiální hymnu turnaje We Are One (Ole Ola). Slavná trojice singl slavnostně zazpívala před vyprodaným stadionem Maracaná v Rio de Janeiru před finálovým zápasem a byl to jeden z nejúspěšnějších koncertů na sportovní akci všech dob!

 

10. Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi Live It Up

Jako poslední hymnu Mistrovství světa jsme si pro vás připravili letošní oficiální hymnu, ve které se Nicky Jam spojil s oblíbeným hercem a rapperem Willem Smithem a zpěvačkou Erou Istrefi. Singl Live It Up navazuje na úspěch latinských popových hitů a obsahuje tak latinský beat s vlivem ruské folkové hudby. Výsledek je zajímavý – chytlavý song, který určitě tento měsíc uslyšíme ještě hodně!

 

Zdroj: YouTube

Galerie: Celebrity, které pěkně potrolily své fanoušky

Články, které by tě mohly zajímat