Právě vysíláme

V americké soutěži krásy nastanou velké změny. Tohle se divákům líbit nebude!

7. června 2018 9:10
V americké soutěži krásy nastanou velké změny. Tohle se divákům líbit nebude!

Co je na soutěžích miss nejlepší? Bezesporu promenáda v plavkách! Pokud se jí tedy pořadatelé rozhodnou uspořádat…

V amerických soutěžích krásy nastanou změny. Porota celostátní soutěže Miss America nebude napříště hodnotit účastnice podle vzhledu, defilé v plavkách bylo z přehlídky vypuštěno. V dějišti finále v Atlantic City to oznámila předsedkyně soutěže Gretchen Carlsonová. Na umístění soutěžících nebude mít podle ní žádný vliv ani oděv, v nichž se účastnice představí během finálového večera.

Změny jsou důsledkem loňského skandálu, po němž se vyměnilo tříčlenné vedení soutěže, v němž jsou teď výhradně ženy. Loni v prosinci se v médiích objevily informace, podle nichž si tehdejší porotci vyměňovali v letech 2014 – 2017 e-mailové vzkazy plné nevybíravých poznámek o vzhledu a inteligenci kandidátek. Několik hlavních manažerů a porotců muselo soutěž opustit.

ČTĚTE TAKÉ: Nová ČESKÁ MISS opět budí emoce! Někomu se líbí a jiní její vítězství naprosto nechápou

Soutěž Miss America se začala pořádat v Atlantic City v roce 1921 ve snaze prodloužit o další víkend letní turistickou sezónu. Od té doby se stala v USA velmi populární, finálový večer tradičně přenášejí přímým přenosem hlavní televizní stance. Letos připadá na 9. září.

O vítězce dosud rozhodoval půvabný vzhled, talent a inteligence kandidátek prověřovaná v rozhovorech s průvodcem večera. Titul z loňského roku drží Cara Mundová, vítězka regionálního kola v Severní Dakotě.

 

Iniciátoři změn argumentují údajnými stížnostmi, které defilé v plavkách¨, a dokonce i ve večerních róbách, vyvolávalo. Takový přístup je podle Carlsonové zastaralý. „Nebudeme vás soudit podle vašeho vzhledu, protože nás zajímá vaše osobitost,“ vzkázala dnes kandidátkám v pořadu televize ABC. I samy účastnice prý odmítají, aby se na pódiu předváděly „v plavkách a na vysokých podpatcích“. Propadu sledovanosti se předsedkyně soutěže nebojí.

 

Zdroj: ČTK, YouTube, NBC

Sexy pin-upky, které zamotávaly hlavy mužům ve čtyřicátých letech

Články, které by tě mohly zajímat