Právě vysíláme

V Praze otevřela své brány největší výstava o lidském těle Body The Exhibition

22. února 2017 15:49
V Praze otevřela své brány největší výstava o lidském těle Body The Exhibition

Výstava, která změní váš život.
Výstava o všem, co by vás mělo zajímat.
Výstava o tom nejcennějším, co máme.

I tak by se dala popsat unikátní expozice výstavy Body The Exhibition, která byla zahájena ve středu 22. února v dvou Křižíkových pavilonech Výstaviště Praha Holešovice. Tato nová výstava přijela do České republiky v největší možné velikosti a návštěvníci se tak mohou těšit na více než dvacet celotělových exponátů a k tomu stovky detailních exponátů jednotlivých orgánů nebo částí těla.

Neexistuje nic přesnějšího, nikde jinde neodhalíte tajemství fungování lidského těla tak detailně, jako na výstavě Body The Exhibition, která se rozkládá na více než 2000 m2 Křížíkových pavilonů holešovického výstaviště v Praze. Ve dvanácti galeriích výstavy odkryjí návštěvníci všechny funkce jednotlivých částí těla, jako jsou pohybový aparát, nervový systém, kompletní vývoj lidského plodu, ale i zajímavé exponáty porovnávající zdravé a nemocné orgány lidského těla. „Do České republiky přijela výstava Body The Exhibition v nové a největší podobě, jakou jsme tu dosud měli. Jsme rádi, že můžeme vzít návštěvníky na fascinující cestu po lidském těle,“ řekla k výstavě zástupkyně pořadatele Lucie Nouzová z JVS Group.

Všechny exponáty na výstavě, pochází ze skutečných lidských těl, která prošla speciální metodou plastinace, která uchovává tkáně v původním stavu. Původ lidských těl, pochází od dobrovolných dárců. Výstava putuje do Prahy z Las Vegas a pochází z produkce společnosti Imagine Exhibitions ze Spojených států amerických.

Kromě exponátů, jsou na výstavě instalovány také velké LCD obrazovky s animacemi popisujícími funkce jednotlivých části těla. Samozřejmostí jsou podrobné popisky jednotlivých exponátů. K dokonalosti servisu pro návštěvníky výstavy přispívá neustálá přítomnost mediků – průvodců, kteří odpoví na dotazy návštěvníků, a poutavou formou vše popíši na přítomných exponátech.

Český pořadatel výstavy, společnost JVS group, připravil speciální doplnění expozice. Jedná se o část výstavy, která je věnována historii medicíny a České stopě ve světové medicíně. Tato galerie se zaměřuje na úspěchy tuzemských lékařů a vědců. Díky tomuto doplnění expozice, návštěvník nahlédne do trendů a současných metod ve zdravotnictví. Připravena bude i interaktivní část, ve které bude na připravených trenažerech pod odborným vedením mediků možno vyzkoušet si první pomoc nebo nahmatat rakovinový nádor. Jedním z hlavních cílů výstavy je motivace návštěvníků ke zdravějšímu životnímu stylu a péče o tělo.

Výstava je vhodná pro celou rodinu. Velký zájem je také vždy ze strany studentů a školních skupin – výstava se stává ideální formou pro doplnění výuky v rámci hodin biologie nebo přírodovědy. „Na výstavy jezdí kompletní rodiny s dětmi. Nikdy se nám nestalo, že by obsah expozice byl nějak šokující například pro děti. Ty jsou velmi zvídavé a naopak přistupují k výstavě bez jakýchkoliv předsudků,“ doplňuje informace Lucie Nouzová.

Výstavu Body The Exhibition, ve světě navštívily stovky tisíc lidí. Velký zájem z řad veřejnosti se předpokládá také v Praze. Pořádající agentura JVS Group má s realizací podobných velkých výstav hojné zkušenosti, takže o návštěvníky bude dobře postaráno. Jednotlivé vstupenky lze zakoupit v rámci internetového předprodeje v síti Ticketstream. Návštěvnici si zde koupí vstupenky na přesné datum a čas, podobně jako se kupují vstupenky do kina. Jakou dobu stráví prohlídkou výstavy je již na nich, v průměru zabere prohlídka výstavy dvě hodiny času. Vstupenky lze také zakoupit u pokladen přímo na místě výstavy.

Výstava Body The Exhibition bude v Praze vystavena do 30. června 2017.

Kompletní informace o výstavě naleznete na webu www.bodyexhibition.cz