Právě vysíláme

Volání o pomoc z ČÍNY! Žena v ARIZONĚ spatřila v kabelce hrůzný dopis

8. června 2018 15:10
Volání o pomoc z ČÍNY! Žena v ARIZONĚ spatřila v kabelce hrůzný dopis

Nevinný nákup odkrývající děsnou realitu. V Arizoně se žena, při koupě kabelky, stala nejaktuálnějším svědkem trpění pracovníků v čínských továrnách. Spatřila totiž dopis, který jí popsal kruté podmínky života v továrně v zemi, která má dlouholeté problémy s respektováním lidských práv.

„Jsme z věznice Yingshan. Pracujeme 14 hodin denně, bez pauzy. Poté pracujeme přes čas až do půlnoci a kdo svojí práci nedokončí, je mlácen… Pokud onemocníme a potřebujeme prášky, tak je odpovídající částka za medikaci stržena z naší výplaty. Být vězněm v Číně je horší, než být koněm, krávou, ovcím, prasetem, či psem ve Spojených státech.“

Takto zní přeložený text, který Američanka Christel Wallaceová spatřila ve své nově koupené kabelce. Obchodní síť Walmart se ke vzkazu vyjádřila, jelikož právě u jedné z jejich řetězců byla kabelka koupena. Mluvčí Walmartu tvrdil, že všichni dodavatelé splňují striktní pravidla o dodržování vhodných pracovních podmínek. Konkrétní kontext tohoto dopisu proto, zatím, není známý. Nicméně, po hromadném sdílení vzkazu na sociálních sítích roste tlak na Walmart, aby problém vyřešil.

ČTĚTE TAKÉ: Tělo tohoto muže zdobí víc než 450 piercingů. Svým propíchaným tělem šokuje okolí

Není to poprvé, co někdo ve Spojených státech spatřil vzkaz tohoto typu. Už v roce 2014 spatřila Australanka žijící v New Yorku dopis v angličtině popisující příběh muže, který tvrdil, že byl neoprávněně odsouzen na tři roky za podvod. Letošní dopis je připomínkou kruté reality života v továrnách v Číně, kde se vyrábí produkty dovážené po celém světě.

Zdroj: NTD.com

Galerie: Objevily se fotky nejvyššího muže na světě. Kolik měřil a proč musel zemřít tak mladý?

Články, které by tě mohly zajímat