Právě vysíláme

Zapojte se do projektu měření poslechovosti Vaší oblíbené stanice

9. října 2015 2:01
Zapojte se do projektu měření poslechovosti Vaší oblíbené stanice

Měli byste zájem spolupracovat s námi na projektu měření poslechovosti pomocí inovativní technologie adMeter instalované do mobilních telefonů? Pak hledáme právě Vás!

Aktuálně připravujeme nový projekt audiometrového měření poslechovosti naší rozhlasové stanice za účelem zatraktivnění vysílání a jeho programové skladby.

Co je to audiometr?
Audiometr je moderní technologické řešení poskytující cenné informace o poslechu rozhlasového a televizního vysílání. Díky audiometrům získáme aktuální data o poslechu programu naší rozhlasové stanice. Jsou to data podobná těm, která mají televize z peoplemetrů. Popisují den po dni s minutovou přesností, kdy členové panelu poslouchali rádio a to nejen stanici, pro kterou jsou do panelu zařazeni, ale i další rádia televize. Používáme k tomu audiometr umístěný v mobilním telefonu, který mají všichni panelisti a který snímá zvuková data z jejich okolí. Z toho se vyděluje zvuk rozhlasového či televizního vysílání a pomocí shody s tím, co stanice vysílaly v danou dobu se identifikuje, které rádio, která stanice byla pravděpodobně poslouchána a jak dlouho. Audiometer instalovaný mobilních telefonů, je schopen pokrýt poslechy rozhlasového a televizního vysílání v průběhu celého dne bez vazby na konkrétní místo poslechu. 

Ochrana soukromí?
Respondent se v žádném případě nemusí obávat o ztrátu soukromí používáním aplikace. Data se ukládají v komprimované a zakódované podobě tak, aby pomocí audiometru nebylo možné rozklíčovat a sledovat nic jiného než poslech rádia nebo televize. 

Co je to panel?
Panel je tvořen skupinou respondentů využívajících audiometry, od nichž pravidelně získáváme data o poslechu rozhlasového a televizního vysílání. Data se ukládají v komprimované a zakódované podobě tak, aby pomocí audiometru nebylo možné rozklíčovat a sledovat nic jiného než poslech rádia nebo televize. 

Co musí respondent splňovat?
Pokud vlastníte telefon s operačním systémem Android a s aktivovaným datovým tarifem nebo přístupem k internetu přes Wi-Fi, pak si za pomoci zástupce společnosti MEDIAN jednoduchým způsobem nainstalujete aplikaci adMeter do vašeho mobilního telefonu. Aplikace nebude mít vliv na funkčnost Vašeho mobilního telefonu. Jediné, co může nastat, je častější vybíjení baterky.

Budete se chovat naprosto přirozeně – tedy tak, jak jste se chovali před tím, než jste se stali účastníkem tohoto projektu. Cílem projektu je poskytovat reálný obraz poslechovosti rádia. V žádném případě tedy neměňte své zvyky a poslouchejte rádio jako obvykle. Aplikace neumožňuje zaznamenávat poslech, pokud posloucháte rádio v mobilním telefonu. Nelze v rámci jednoho přístroje poslouchat rozhlas a měřit poslech. Telefon byste měli nosit stále při sobě – tedy vždy kromě případů, kdy to není možné (např. sprchování, sport aj.).

Kdy začínáme?
Měření by mělo být spuštěno v září 2015. Neváhejte, a přidejte se k nám!

Máte zájem se zúčastnit? Pište na vysilani@evropa2.cz.

Projekt realizuje společnost Median (www.median.cz). Údaje jsou získávány pro programové účely. 

Po skončení první části projektu – v prosinci 2015 – proběhne slosování o 2 smartphony a 1 tablet. Vylosováni budou 3 výherci. Podmínkou účasti ve slosování je 75% účast v první části projektu. První část projektu 1. 9. – 31. 12. 2015.

Dále je možné v průběhu projektu jako odměnu získat následující produkty:

  • voucher v hodnotě 2 500 Kč na jakýkoliv produkt z nabídky na www.onlinejazyky.cz za více jak 75 % účasti v projektu – získá každý respondent, který splní uvedenou podmínku
  • voucher v hodnotě 1 000 Kč na jakýkoliv produkt z nabídky na www.onlinejazyky.cz za více jak 50–74 % účasti v projektu – získá každý respondent, který splní uvedenou podmínku
  • bezplatné využití PREMIUM služeb Youradio – na ½ roku (http://www.youradio.cz/blog/youradio-premium-je-konen-venku-2) za více jak 50 % účasti v projektu – získá každý respondent, který splní uvedenou podmínku

Těšíme se na Vás

Median, s. r. o. a Evropa 2

Články, které by tě mohly zajímat