Právě vysíláme

Očekávaný film o Amy Winehouse má venku první trailer

11. ledna 2024 13:41
Očekávaný film o Amy Winehouse má venku první trailer

S hranými autobiografickými filmy se v posledních letech roztrhnul pytel a před námi je jeden další. Už v květnu tohoto roku se dočkáme snímku o milované Any Winehouse.

Život Amy byl natolik zajímavý, ale i tragický, že si jistě autobiografický film zaslouží. Ačkoliv byla její cesta už představena ve výborném dokumentu Amy, nyní se její příběh přenese do hrané podoby a v květnu vstoupí do kin snímek Back To Black.

Do hlavní role byla obsazena britská televizní herečka Marisa Abela a o režii se postarala Sam Taylor-Johnson, která natočila například první díl ze série 50 odstínů šedi. Na kontě má ovšem i vážnější počiny jako třeba seriál Terapeutka.

Zprvu vzbudila volba režisérky obavy a hojně se diskutovalo nad tím, zda nebude příběh Amy ve filmu zobrazen až moc bulvárně. Fanouškům se příliš nezamlouvala ani volba Marisy, která Winehouse není příliš podobná. Nyní se ovšem objevil první trailer a zdá se, že Abel se do zpěvačky přeci jen dokázala vžít. Film ovšem nelze hodnotit podle první ukázky, a tak si budeme muset počkat až na premiéru. Ta proběhne 16. května, necelých 13 let po smrti Amy Winehouse, která zemřela v pouhých 27 letech na otravu alkoholem.

Články, které by tě mohly zajímat