Právě vysíláme

Nejlepší životopisné dokumenty na Netflixu: Život Beckhama i jiný pohled na spor Deppa s Heard

28. března 2024 12:58
Nejlepší životopisné dokumenty na Netflixu: Život Beckhama i jiný pohled na spor Deppa s Heard

Streamovací služba Netflix nabízí řadu kvalitní dokumentů. Největší oblibě se těší životopisné dokumenty o slavných hvězdách. Dnes vám představíme ty nejlepší a nejsledovanější.

Beckham

Netflix nabízí čtyřdílnou sérii, která ukáže více než jen kariéru proslulého fotbalisty Davida Beckhama. Dokument přiblíží jeho kariéru sportovce, ale i osobní život čtyřnásobného otce, který žije několik let po boku manželky Victorie, rovněž velmi úspěšné ženy. Ačkoliv je série trochu citově zabarvená, protože jedním z producentů je právě Beckham, i tak se budete u sledování velmi bavit.

Depp vs. Heard

Dokument, který vám možná ukáže jiný pohled na bulvární kauzu desetiletí, tedy na soudní spor mezi Johnnym Deppem a jeho bývalou ženou Amber Heard. Přestože Depp nakonec soudní při, kterou sledovala polovina planety, vyhrál, ne všichni měli z jeho vítězství radost, a ne všichni si myslí, že rozhodnutí soudu bylo objektivní.  Jednou z těch, co se rozhodli hájit Amber Heard je anglická režisérka Emma Cooper. Ta se dokumentem pokusila ukázat, že ani tento známý spor rozhodně není černobílý.

Pamela: Příběh lásky

O sexbombě z 90. let toho už bylo řečeno mnoho. O herečce Anderson byl dokonce natočen seriál, proti kterému se ale sama Pamela velmi ohradila. Dokument Pamela: Příběh lásky je osobní zpovědí slavné blondýnky, a dokonce odhaluje i její osobní deníky.

Schumacher

Na Netflixu je k dispozici i životopisný dokument s názvem Schumacher, který pojednává o životě a kariéře legendárního automobilového závodníka Michaela Schumachera. Tento dokument se zaměřuje na jeho cestu od začátků ve světě motorsportu až po dosažení legendárního statusu jako sedminásobného mistra světa Formule 1. Schumacher poskytuje pohled do soukromí a profesního života tohoto ikonického sportovce, včetně jeho vzestupů, pádů, úspěchů a výzev. Je to fascinující pohled na jednoho z nejvýznamnějších závodníků v historii Formule 1 a jeho vliv na svět motorsportu, který ale bohužel skončil velkou tragédií.

Last Dance

Last Dance je desetidílný dokumentární seriál na Netflixu. Jedná se však o produkci společnosti ESPN Films a Netflix získal distribuční práva pro mezinárodní publikum. Tento seriál se zaměřuje na basketbalovou kariéru legendárního hráče NBA Michaela Jordana a jeho poslední sezónu s týmem Chicago Bulls v roce 1997-1998. Last Dance poskytuje pohled do života a kariéry Michaela Jordana, stejně jako na dynamiku týmu Chicago Bulls v té době. Seriál je plný archivních záběrů, rozhovorů s hráči a trenéry a hlubokých analýz klíčových momentů sezóny. Jedná se o komplexní pohled na jednoho z největších sportovců všech dob a na éru, kterou přinesl do světa basketbalu.

Články, které by tě mohly zajímat