Právě vysíláme

Jedeš na koncert Taylor Swift do zahraničí? Ubytování už seženeš jen stěží

31. března 2024 9:10
Jedeš na koncert Taylor Swift do zahraničí? Ubytování už seženeš jen stěží

Chystané turné americké popové hvězdy Taylor Swift dělá radost hoteliérům v evropských zemích. V den jejího vystoupení jsou v řadě měst téměř vyprodané hotely, ceny pokojů vyrostly až na několikanásobek, a to včetně lůžek v hromadných noclehárnách.

Zatímco v těchto dnech je například ve Stockholmu volných více než 90 % hotelových pokojů, 18. května si již moc vybírat nelze, obsazeno je 80 % všech kapacit. Lidé lůžka kupují i přesto, že hoteliéři ve srovnání s dalšími květnovými dny zvýšili ceny v průměru o 119 %. Například v jednom z levných stockholmských hostelů se dá běžnou květnovou sobotu sehnat postel ve skupinové noclehárně za 31 Euro (780 korun), zatímco v den koncertu stojí 132 Euro (3 330 Kč).

Ještě výrazněji zdražilo ubytování ve Varšavě, kde se jeho průměrná cena během tří dnů vystoupení americké zpěvačky na začátku srpna zvedla o 154 %. Vyprodána je přibližně polovina všech kapacit.

Více než dvojnásobné ceny jsou také v Liverpoolu, téměř dvojnásobku dosahují ve Vídni, Edinburghu a Hamburku. O polovinu vzrostly v Lyonu, Curychu a Essenu.

34letá zpěvačka a textařka, kterou loni časopis Time vyhlásil osobností roku, je komerčně nejúspěšnější hudební osobností posledních let. Za loňskou americkou část turné Eras Tour utržila více než miliardu dolarů, čímž překonala dosavadní rekord za jednu koncertní šňůru. Evropská část se bude skládat z pěti desítek vystoupení v 18. městech. Začne 9. května v Paříži a skončí 20. srpna v Londýně.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat