Právě vysíláme

James Cameron už má dost spekulací nad tím, zda Jack z Titanicu mohl přežít. Vypracoval odbornou studii

23. prosince 2022 9:10
James Cameron už má dost spekulací nad tím, zda Jack z Titanicu mohl přežít. Vypracoval odbornou studii

Mohl filmový Jack Downson přežít Titanic? Dle fanoušků ano! Skutečně by se ale spolu se svou milovanou Rose vešel na plovoucí dveře? Spekulace nad touto otázku se rozhodl jednou provždy ukončit samotný režisér filmu James Cameron.

Oscarový film Titanic se natočil v roce 1997 a po mnoho let se fanoušci dokázali smířit s tím, že Jack zkrátka potopení lodi nepřežil, ale naopak zachránil Rose. Jednoho dne se ovšem na internetu objevila informace, že Jack by se na plovoucí dveře mohl klidně vejít spolu s Rose a dvojice by se tak společně zachránila.

Ačkoliv se jedná pouze o film, někteří fandové berou tuto dějovou linku velmi vážně a Jackovu smrt vyčítají i režisérovi Jamesovi Cameronovi. Tomu ovšem došla trpělivost a rozhodl se vyžádat si profesionální vědecký posudek. Dokonce celou věc z filmu otestoval i naživo s kaskadéry.

„Provedli jsme důkladnou analýzu s odborníkem na hypotermii, který vytvořil stejné dveře jako ve filmu. Vzali jsme dva kaskadéry, kteří měli stejnou tělesnou hmotnost jako Kate a Leo, a umístili jsme senzory jak na ně, tak i do jejich těl,“ uvedl režisér. Kaskadéři se i potopili do ledové vody, která měla stejný stupeň jako Atlantický oceán v době potopení Titanicu. A výsledek? Dle režiséra a jeho výsledků zkrátka Jack a Rose společně přežít nemohli. Naživu mohl zůstat jen jeden z nich, tak to zkrátka bylo uvedeno ve scénáři.

O celé této „kauze“ James Cameron promluví v dokumentu National Geografic, který bude uveden příští rok.

Články, které by tě mohly zajímat