Právě vysíláme

OPEN AIR FESTIVAL je za dveřmi

22. července 2013 14:50
OPEN AIR FESTIVAL je za dveřmi

Vyražte do Panenského Týnce od 8. do 10. srpna 2013

Hlavní tahák letošního ročníku Open Air Festivalu – britská formace Underworld – má na kontě zatím 8 řadových studiových alb, z nichž poslední „Barking“ vyšlo před třemi lety. Po odchodu DJe a producenta Darrena Emersona v roce 2000 stálými členy zůstávají zpěvák a kytarista Karl Hyde a klávesista a programátor Rick Smith. Letos museli fanoušci místo nového alba vzít zavděk Hydeovou sólovkou „Edgeland“ a Smithovým soundtrackem k novému filmu Dannyho Boylea "Trance". Karl Hyde se úspěšně prezentuje i jako malíř – jeho rozmáchlá, abstraktní plána zdobí galerie od New Yorku přes Londýn až po Tokyo.

Zpěvačku Skin z londýnských Skunk Anansie znají fanoušci dobře i díky jejím sólovým albům. O poznání méně lidí ví o její charitativní činnosti – bije se za azylanty, za oběti mučení a proti ženské obřízce. Skin je také příležitostná modelka a pozor – také svérázná klubová DJka! Baví jí tech-house a minimal, ale rockerku nezapře: „Urostřed DJ setu tam vždycky propašuju nějakej rockovej nářez, aby se lidi trochu probrali.“

Gesaffelsteinovo nové video „Pursuit“ neuniklo lehké cenzuře – neodpustitelným se staly několikavteřinové záběry nahého ženského pozadí a jedno obnažené ňadro. Mark Levy z Paříže je každopádně silně v kurzu – jeho prázdninový tour diář je pěkně našlapaný, spoluprodukoval dva tracky na novém albu rappové superstar Kanye Westa a vydání Gesaffelsteinova albového debutu naplánovaného na 28.10 bude bez pochyby jednou z hudebních atrakcí sezóny.

DOPROVODNÝ PROGRAM:

Open Air Festival není zdaleka jenom o hudbě – návštěvníky také čeká bohatý doprovodný program. Hodně bizarní podívanou slibuje českobudějovické nonverbální divadlo Kvelb. Na festivalu předvede hned několik představení – děti ocení hry „Český Kašpárek“ a „Otesánek“, zatímco dospělým jsou určeny kusy „PRvní Český AntiSERiál – ve zkratce PRČASER“ a „Festival NEWS“.

Pokud se návštěvníkům nebude chtít pérovat na jedné z hudebních scén, můžou se vyřádit třeba u fotbálkunebo kroketu. O něco akčnější už to bude v  Ultimate Frisbee sektoru a vyloženě vyplavit adrenalin půjde nabungee trampolíně.

Hodně vychytaným designem se pochlubí Arctic zóna, která jeden ze stanů představí ve tvaru iglú. Uvnitř bude kralovat ekvilibristický mistr míchaných nápojů Martin Volgeltanz, který některé ze svých kousků předá i návštěvníkům v barmanské škole. Důležitou součástí Arctic zóny ovšem bude hudební stage, kde si návštěvníci mimo jiné sestaví vlastní hudební set na interaktivním DJ stole, případně si pořídí na vlastní tělo unikátní UV tetování, které po setmění dělá divy.

Slušná dávka hédonismu ovšem čeká příchozí ve Vinyl Baru, který vznikne přestavbou námořního kontejneru. Přes den bude fungovat jako chill out zóna s barem a v noci se promění v regulérní party. Během dne si můžou zájemci ve čtveřicích zabubnovat nebo složit vlastní song . Při troše snahy se dá dobrat i k VIP statusu, který opravňuje načas opanovat speciální vyvýšenou vířivku!

A neměli bychom zapomenout na osvědčenou Urban Wave Zone, která i letos poskytne dokonalou iluzi plážového baru a v noci se zapojí mezi plnohodnotná DJ pódia. Tentokrát to bude poněkud velkolepější, protože značka, která za Urban Wave Zónou stojí, slaví 100 let!

Články, které by tě mohly zajímat