Právě vysíláme

Pavel Nový a Matěj Ruppert připravili pro PILSNER FEST speciální várku piva

18. července 2012 14:51
Pavel Nový a Matěj Ruppert připravili pro PILSNER FEST speciální várku piva

Festival proběhne v Plzni 31. srpna – 1. září, vstup na akci je zdarma

Speciální várku pro Pilsner Fest spolu s plzeňským sládkem Václavem Berkou uvařili herec Pavel Nový a hudebník Matěj Ruppert pod patronátem Granta McKenzie, marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje. S tradiční recepturou piva Pilsner Urquell a Gambrinus, na jejichž oslavy se Pilsner Fest pořádá, si účastníci várky připomněli i některé rituály spojené s vařením piva.

Nejprve účastníci obou varních procesů symbolicky ukončili tradičním zazvoněním na zvon várku piva Gambrinus. Role hlavního patrona várky Gambrinus se ujal oblíbený hudebník Matěj Ruppert, který je svým vztahem k plzeňským pivům známý. „Všichni v kapele jsme dobří kamarádi a pivo nás logicky spojuje i mimo práci. Společné chvíle na chatě, kde často pobýváme, si bez plzeňských piv ani neumíme představit,“ řekl Matěj Ruppert z kapely Monkey Business a G-Point Hunters a dodává: „Stejně příjemné chvíle s dobrým pivem přeju i všem ostatním hostům letošního Pilsner Festu.“

Ruppert

Pavel Nový, populární herec a zástupce charitativní organizace Centrum Paraple, se kterým Plzeňský Prazdroj dlouhodobě spolupracuje, se jako plzeňský rodák ochotně zhostil role sládka, a to na varně Pilsner Urquell. Po krátkém úvodu Václava Berky zahájil novou várku pro Pilsner Fest. „Fanouškům piva Pilsner Urquell můžu garantovat, že i toto pivo s naším dozorem bude vynikající, jako všechno pivo, které z této varny pochází“ dodal s úsměvem herec Pavel Nový.

Nový

Pivo se vařilo přesně dle tradice, která se v plzeňském pivovaru uchovává od časů prvního sládka pivovaru Josefa Grolla. „Již 170 let důsledně ctíme tuto tradici a věřím, že s námi tuto výjimečnou událost oslaví také fanoušci Pilsner Festu,“ pozval na Pilsner Fest všechny přítomné Grant McKenzie, marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje.

Brány obou pivovarů Plzeňského Prazdroje se tradičně otevírají poslední srpnový víkend všem milovníkům dobré zábavy a především piva Pilsner Urquell a Gambrinus. Oblíbený festival navštíví každoročně více než čtyřicet tisíc lidí.

Více informací na www.pilsnerfest.cz.

Články, které by tě mohly zajímat