Právě vysíláme

Pilsner Fest 2012 už tento víkend

28. srpna 2012 12:24
Pilsner Fest 2012 už tento víkend

Pivo, zábavu i hudbu – a především mnoho novinek nabídne Pilsner Fest 2012

Poslední srpnový víkend tradičně patří Pilsner Festu, oslavám pivních legend Pilsner Urquell a Gambrinus. Pro obě značky je letošní rok výjimečným – Pilsner Urquell oslaví 170. výročí a Gambrinus zažívá díky nové „desítce“ a ochuceným variantám významný posun ve své historii. Vedle tradičně bohatého hudebního programu, rekordního přípitku a samozřejmě skvělého piva připravili pořadatelé řadu novinek. Na Festu nebudou chybět ani úspěšní olympionici z Londýna. Partnerem Pilsner Festu je již tradičně město Plzeň.

I letos čeká hosty festivalu výzva k vytvoření nového rekordu v hromadném přípitku – v pátek v 19.30 si musí naráz připít více než 5 493 lidí.

V hudební nabídce dvaceti známých českých kapel zaznívají taková jména jako David Koller, Kamil Střihavka, J.A.R., Vypsaná Fixa či Charlie Straight. „Novinkou je dobročinná akce, do které jsme letos zapojili významné hudební osobnosti. Na internetové aukci tak můžete ve prospěch Centra Paraple vydražit například kytaru Jiřího Schmitzera, Michala Pavlíčka, paličky Davida Kollera, ale i spoustu dalších cenných předmětů ostatních kapel, a to ještě přímo na Pilsner Festu, protože téměř celý areál bude pokryt wi-fi signálem,“ poutá na charitativní příležitost Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

V doprovodném programu se mohou návštěvníci těšit na řadu novinek. U příležitosti letošního 170. výročí mohou projít Cestou historie Pilsner Urquell, unikátní expozicí, která ve čtyřech stanech nabídne autentické prostředí pivnic s plzeňským pivem v nejrůznějších dobách jeho historie. Samozřejmostí se již staly netradiční prohlídky návštěvnických tras Pilsner Urquell a Gambrinus. Jak se vyrábějí sudy, názorně předvede bednářská parta, jak se pivo čepuje, představí stánek Pilsner Urquell Master Bartender s úspěšnými absolventy této prestižní soutěže.

Značka Gambrinus si pro tento ročník připravila hned několik novinek. Během prohlídky si za přítomnosti sládků budete moci pivo ochutnat, čepovat a dozvíte se zajímavosti o jeho výrobě i historii. Po úspěšném absolvování trasy na vás čeká speciální odznak a titul „Gambrinus Kvalitář“. Skalní fanoušci značky Gambrinus nemohou vynechat G-zónu s interaktivní zábavou. O tu se postarají atrakce v podobě horolezecké plechovky, vodního fotbálku či rodea na plechovce. V Relax zóně si mohou hosté dopřát to pravé osvěžení s příjemně vychlazenými novinkami značky Gambrinus.

Dvojité pódium nabídne prostor finalistům soutěže Prazdroj talentů. Spolu s kategorií „hudební skupina“ vystoupí zajímavé formace také v kategorii „taneční skupina“. Zaručenou zábavu přinese pořad Komici s.r.o. /z produkce HBO – Na stojáka/s Ivou Pazderkovou, Milošem Knorem či Danielem Čechem. „Komici s.r.o. představují ty nejlepší z pořadu Na stojáka. Vystoupení je sice spojeno především s interiérovým prostředím barů, klubových jevišť a divadel, o to více se těším na uvolněnou atmosféru otevřeného Pilsner Festu, která pro mě bude příjemnou změnou a možností nějaké té improvizace,“ uvedl na konto Pilsner Festu Miloš Knor.    

Ve sportovním duchu se ponesemistrovství v držení tupláků, kterého se zúčastní nejen držitel loňského rekordu a adept na rekord nový, ale i plzeňský herec Martin Stránský, který se stane vyzyvatelem Aleše Hámy a Libora Boučka. Všichni si tak budou moci vyzkoušet svou kondici a přímo před zraky diváků se pokusit překonat loňský rekord Miroslava Dudy 10min 21sek. S vrcholovým sportem se mohou setkat zájemci při autogramiádě našich úspěšných olympionikůz Londýna Miroslavou Knapkovou, Adélou Sýkorovou, Davidem Svobodou či Petrem Koukalem.

Pro lepší orientaci poslouží nová interaktivní mapa Pilsner Festu. 3D mapa, kterou bude možné využívat na webu, Facebooku a jiných sociálních sítích. Věrně zachytí celý areál festivalu s nabídkou programu na jednotlivých pódiích, menu prohlídkových tras, doprovodný program či infostánky.

V sobotu večer slavnostní atmosféra vyvrcholí ve 23:00 tradičním ohňostrojem, který je vždy očekávaným hřebem pilsnerfestovského programu.

Hudební program Pilsner Festu 2012

Pátek 31. 8.   
Horní scénaZačátekDolní scénaZačátek
J.A.R.18:00Rybičky 4817:30
Hromadný přípitek19:30Hromadný přípitek19:30
Koller Band20:00G-point Hunters20:15
Vypsaná Fixa22:00Kamil Střihavka & Leaders22:00
Walda Gang24:00Charlie Straight24:00
Sobota 1. 9.   
Horní scénaZačátekDolní scénaZačátek
Gipsy.cz13:00Grande Tete (vítěz PT 2011)12:30
Mňága a Žďorp – 25 let15:00Jiří Schmitzer14:30
Pub Animals17:00Žentour16:30
Prago Union19:00100°18:30
Tatabojs21:30Le pneumatiq21:30
Ohňostroj23:00Ohňostroj23:00
UDG24:00Goodfellas24:00

Články, které by tě mohly zajímat