Právě vysíláme

ROCK FOR PEOPLE 2011 – pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů

20. června 2011 13:46
ROCK FOR PEOPLE 2011 – pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů

Zhodnotit úroveň přijede Greg Parmley

Rock for People se letos stane součástí maratonu – pokusu o světový rekord

Na seznam 26 předních evropských hudebních festivalů, které se během rekordně krátké doby rozhodl absolvovat britský novinář a editor magazínu IQ Greg Parmley, se dostal také Rock for People! Snese dění ve Festivalparku Hradce Králové srovnání s atmosférou slavných evropských festivalů? Kde se nejlépe starají o muzikanty, poskytují jim nejlepší podmínky, a kde mají jejich příznivci nejlepší zázemí? Na tyto a další otázky by měl Greg Parmley znát odpověď koncem července.

Do Hradce Králové má tento britský novinář a především specialista na hudební byznys dorazit v rámci svého pokusu o zápis do Guinessovy knihy rekordů – na návštěvu téměř třicítky festivalů si vyhradil pouhých 30 dnů. Navštívit by měl na 13 zemí, svou cestu zahájí 24. června rovnou v Glastonbury, pokračovat směrem Chorvatsko a posléze zase zpět. Návrat do rodné země plánuje na 23. července. Více informací na www.rockforpeople.cz.

Hledal jsem záminku, jak se dostat z kanceláře a strávit pár týdnů v sedle motocyklu. A když jsem pak spojil na mapě body s místy konání hudebních festivalů, byl cíl mé cesty jasný. Tolik festivalů se během jednoho měsíce nikdo navštívit ještě nepokusil. I když zřejmě existuje dobrý důvod, proč to tak je, rozhodl jsem se to změnit. Vždy jsem byl velký fanoušek hudebních festivalů, tak snad jsem to tentokrát příliš nepřehnal,” říká Parmley. Nejvíce času by měl strávit na území Británie (6 festivalů) a Švýcarska (5 festivalů).

Hudební festivaly hrají v současné době důležitou roli na poli hudebního byznysu. V Británii představují cca 25 procent veškerých zisků z hudebních koncertů a jejich obrat se odhaduje na 546 milionů EUR. V Německu se v letních měsících utrží průměrně za vstupenky na festivaly kolem 340 milionů EUR, ve Francii stoupá počet festivalů obecně – ročně se jich tam koná na 3 800! Po dobu festivalové cesty si Parmley hodlá vést deník, který bude možné sledovat na adrese: http://www.facebook.com/RidetoLive2011

Greg Parmley

Letošní Rock for People, na kterém vystoupí 140 kapel, 20 DJ´s a dvě desítky divadelních souborů a dalších „živých“ projektů, se v hradeckém Festivalparku koná od 2. do 5. července. Vedle zahraničních hvězd v čele s My Chemical Romance, Paramore, Bullet For My Valentine, Pendulum, Sum 41, White Lies, The Wombats, německých Digitalism nebo The Streets byly potvrzeny i české kapely jako Tata Bojs, Kryštof (s derniérou aktuálního Kinoturné), Tři sestry, Vypsaná fiXa, Nightwork, Buty nebo Chinaski.

Nejlevnější červnové vstupenky za 1.590,- Kč jsou pouze na www.ticketsforpeople.cz – do 1. července bude cena stejná. Vstupenky lze zakoupit i v dalších předprodejních sítích.

ROCK FOR PEOPLE 2011

  • Generální partner: T-Mobile se značkou t-music
  • Hlavní partner: Pivovary Staropramen
  • Partneři: Stock Plzeň, Red Bull, České dráhy, Urban Wave, Carrot Euro
  • Partneři ekologického programu: T-Mobile a.s. a deník Metro
  • Podporuje: statutární město Hradec Králové s programem Regina, České vysoké učení technické
  • Hlavní mediální partner: Evropa 2
  • Mediální partneři: Mladá fronta Dnes, Reflex, Seznam.cz, Musicserver.cz, Poslouchej.net, Expats.cz

Články, které by tě mohly zajímat