Právě vysíláme

ROCK FOR PEOPLE S PARAMORE

1. dubna 2011 19:48
ROCK FOR PEOPLE S PARAMORE

Premiéra v ČR

Američtí PARAMORE odehrají českou premiéru na festivalu Rock for People 2011!

Stalo se milou tradicí festivalu Rock for People, že si některá z hlavních kapel na programu odbude ve Festivalparku českou premiéru. Po loňském tuzemském live debutu MUSE připadne letos úloha „premianta“ opěvované americké partě PARAMORE.

Mnozí si tuto formaci vybaví hlavně díky přitažlivé frontmance a vokalistce Hayley Williams, další kvůli blockbusteru Twilight/Stmívání, jiní – teoretičtěji založeni – si s ní spojují definici žánru power pop. Většina jejich početných fanoušků by ale přísahala na to, že PARAMORE jsou nejlepšími kombinátory strhujících až hymnických melodií a elektrizujících koncertů s neoddiskutovatelně punkovým nasazením, kteří protkávají zeměkouli nesčetnými turné a koncerty. Nyní se štěstí přiklonilo i k česko-moravské kotlině: PARAMORE v neděli 3. července na Rock for People zahájí své evropské miniturné čítající pouhých 6 vystoupení – s novými skladbami i sestavou, v níž za bicí usedne Josh Freese z Nine Inch Nails.

Další českou premiéru si ve Festivalparku odbude smečka japonských pohodám fixovaných na druhou dobu – TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA. A dost možná jde o nejobletovanější žánrovou kapelu na východ od Košic. „Když jsme se s domácími demiurgy ska ze Sto zvířat bavili o tom, co dokáže tuzemské hudební fanoušky ještě překvapit, jednoznačně jsme se shodli na této japonské formaci. Už proto, že kromě roots ska oblažuje posluchače také melodiemi čerpajícími z jazzu i rockové hudby,“ říká Petr Fořt, dramaturg Rock for People, který se letos ve Festivalparku uskuteční od 2. do 5. července.

Kromě 2 zmíněných kapel zkraje července v Hradci Králové roztočí zástup publika i kanadská hvězda progresivního metalu či mathcore PROTEST THE HERO. Tento kvintet oslňuje svým čerstvým albem Scurrilous, jehož songy si díky své architektuře a brilantní technice nacházejí příznivce i mezi jazzmany!

Všechny měsíční série e-ticketů na Rock for People, včetně té březnové, byly doposud vyprodány – omezené budou počty kusů i v dalších měsíčních edicích. Od 1. dubna jsou výhradně prostřednictvím předprodejní sítě www.ticketsforpeople.cz v prodeji vstupenky za cenu 1.450,- Kč.

Všechny další informace na www.rockforpeople.cz nebo www.facebook.com/rockforpeople.

—-

České republice se PARAMORE doposud vyhýbali, jakkoliv patří k nejoblíbenějším kapelám současnosti. Protože ani jeden z koncertů jejich červencového miniturné není naplánovaný do Německa nebo Rakouska, lze očekávat i početné zástupy fans právě z těchto zemí. A aby toho nebylo málo, PARAMORE přijedou do České republiky nejen s novou sestavou, ale i novými skladbami, které aktuálně vznikají ve studiu v Los Angeles.

Nebyla by to rusovlasá a v mnoha ohledech přímočará Hayley, kdyby pro ni byl loňský odchod Joshe a Zaca Farraových z kapely důvodem k poslání PARAMORE k ledu. Tento navýsost povedený prototyp „anděla s ďáblem v těle“, který několikrát headlinoval ostré Warped Tour v USA a mnoha hard & heavy festivalům, zatnul zuby a společně s kytaristou Taylorem Yorkem, basákem Jeremym Davisem a 2 přizvanými hudebníky odkroutili další desítku koncertů po celém světě. Sice se na sklonku loňského roku v médiích protočil její povzdech „Jsme unaveni, končíme s turné“, ale za chvíli už tito milí a otevření lidé seděli ve studiu. A ke štěstí českých fanoušků pár týdnů na to přikývli na červencové miniturné, na kterém zazní i největší hity z jejich multiplatinových nahrávek Riot! nebo Brand New Eyes.

Paramore

TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA – apoštolové skáčkových melodií – se zformovali už v roce 1988 a začali vystupovat, jak už sám název napovídá, v tokijských klubech. O rok později už vyšli mezi první fanoušky s debutovým vinylem vydaným na indie labelu a od roku 1990 si pak na konto připsali plnohodnotné debutové album s názvem Skapara’s Intro. Odtud rovněž pochází i první hitovka Monster Rock, se kterou stanuli už téhož roku před 10 000 tokijskými fanoušky.

Tokyo Ska Paradise Orchestra nebo pro své skalní fanoušky také domácky pojmenovaní Skapara nebo TSPO zpočátku zaplňovali pódia ve dvanáctičlenné sestavě plné nástrojů, které ke ska stylu neodmyslitelně patří. I když v čele s frontmanem Tatsuyuki Hiyamutou, obzvláště po svém počinu z roku 1995 nazvaném Grand Prix, ukázali příznivcům, že jsou výjimeční i hierarchií uvnitř kapely. Podle povahy skladby se totiž stávali frontmany či zpěváky také další členové kapely. Toto album navíc iniciovalo cestu ska-popovým směrem. V dalších patnácti letech Skapara prošli četnými personálními změnami a vydali například dvě úspěšná alba Arkestra album a Hinotama Jive.

Hravá a dynamická letní show, jakou se chystají TSPO v Hradci rozehrát se svou loňskou deskou World Ska Symphony, bude rovněž s přídechem nezapomenutelných překvapení – při troše pozornosti čeká mimo jiné na každého hosta šance setkat se i s vlnícími se členy kapely Sto zvířat, na jejichž přímé doporučení TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA na Rock for People zahrají.

TSPO

Dosud potvrzené zahraniční kapely na Rock for People 2011:

PARAMORE / US * THE STREETS / GB * SUM 41 / CA * TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA / JP* JOHN BUTLER TRIO / AU * THE WOMBATS / GB * PRIMUS / US * PARKWAY DRIVE / AU * PROTEST THE HERO / CA * BRIGHT EYES / US * KELE / GB * THE LIKE / US * US BOMBS / US * LEVELLERS / GB * DEEZ NUTS / AU * BEATSTEAKS / DE * MOLOTOV / MX * YOUR DEMISE / GB

Ceny vstupenek na Rock for People 2011:

duben – 1.450,- Kč
květen – 1.520,- Kč
červen – 1.590,- Kč
na místě – 1.800,- Kč

Články, které by tě mohly zajímat