Právě vysíláme

SNOWJAM

5. března 2009 17:10
SNOWJAM

Další snowboardová akcička…

Quiksilver Snowjam 2009 – freestylové vyvrcholení série O2 Snowboard Tour 2008/2009 se blíží.

 Přípravy na akci Quiksilver Snowjam 2009 (QSJ) nabírají na obrátkách. Už jen 14 dnů zbývá do největší snowboardové akce této sezóny, která se premiérově uskuteční ve Špindlerově Mlýně.

Letos bude Quiksilver Snowjam opravdu stát za to. Díky kvalitám střediska Skiareál Špindlerův Mlýn a schopnostem shaperů ze Snowpark design se bude závodit v unikátní slopestylové trati, jaká v našich končinách nemá obdoby. Začne U-rampou, pod ní navazují schody se zábradlím a končí velkým skokem přes 20metrovou rovinu. V trati se tedy spojí hned několik snowboardových disciplín – olympijská U-rampa, prvky městského jibbingu na zábradlích a divácky nejatraktivnější Big Air.

„Sněhu je ve Špindlu dost. Diváci i jezdci se mají na co těšit,“ slibuje ředitel závodu Renda Hroneš.

„Bude to skvělé si u nás zase pořádně zajezdit. Jelikož naší akcí končí freestylová část domácí O2 Snowboard Tour, na závodypřijede celá kompletní česká špička,“ říká organizátor a závodník Martin Černík a dodává: „Silnou účast čekáme i ze zahraničí. Nejvíc mě těší, že přijedou kámoši z týmu Quiksilver- Jakob Wilhemson, Freddy Austbo a Hampus Mosseson. Všichni jsou výborní jezdci, kteří kromě vítězství na prestižních mezinárodních závodech také natáčejí výborné snowboardové filmy. Tipovat vítěze si ale netroufnu. Snowboardová scéna je v dnešní době hodně vyrovnaná a zazářit může kdokoliv z finalistů.“

K dalším zajímavým jménům, která se letos objeví na startovní listině vedle Martina Černíka, patří pozvaní jezdci Honza Zajíc nebo Rakušan Marc Swoboda. Svou účast potvrdil loňský vítěz Teo Kontinen z Finska

Příjezd závodníků se očekává ve středu 18. 3. 2009, pro trénink bude trať otevřena po celý čtvrteční den. Pátek 20. 3. již patří kvalifikaci do hlavního sobotního závodu.

Jezdci se mohou do 11. 3. 2009 registrovat na adrese www.snowjam.cz, kde je průběžně aktualizován seznam přihlášených i pozvaných jezdců. Po tomto datu je možná registrace pouze v místě konání závodu ve dnech 19. – 20. 3. 2009.

 V rámci QSJ dostanou příležitost fotografové a kameramani už v pátek večer, kdy od 19.30 hodin proběhne s jezdci noční foto&film session, na kterou naváže promítání high definition snowboardového videa s Travisem Ricem* „That´s It, That´s All“.

Jelikož Quiksilver Snowjam je již podruhé vyvrcholením O2 Snowboard Tour, v rámci které se v ČR jede i seriál O2 4×4 Český pohár ve freestyle snowboardingu, celkový vítěz ČP získává v letošním roce tzv. "Ticket To Ride" – vstupenku mezi pozvané profesionály a spolu s nimi tak nastoupí rovnou do sobotního semifinále. V roce 2009 se jím stal Tomáš Tuzar.

Kromě nezbytného šampaňského a 10.000 amerických dolarů prize money, které si mezi sebe rozdělí nejlepší, se bude soupeřit i o další hodnotné ceny jako jsou například herní konzole Playstation, deset prvních jezdců pak získává hodinky Swatch.

Formou „live to tape“ vznikne ze sobotního dne cca hodinový pořad pro ČT 4 Sport, který televize odvysílá hned v neděli 22. 3. V sobotu večer se prostory restaurace Erpet promění v televizní studio pro živé vysílání pořadu "Noc s Andělem" na ČT 2 jak se záběry z denního dění na kopci, tak s přímými vstupy z koncertu a párty.

Vedle zajímavé podívané na závodníky v akci je pro diváky během dne i večer připraven bohatý doprovodný program: V O2 zóně bude zdarma půjčování snowboardových prken, bar s teplými drinky, chill out stan s hudební produkcí, snowboardovými videi a soutěž v bunge runningu o věcné ceny. V sobotu v podvečer zahrají na pódiu přímo na svahu slovenští Horkýže Slíže, které po následné Best Trick Session na Big Airu za umělého osvětlení vystřídají na Snowjam Party kapely United Flavour nebo Monkey Business ve speciálním spojení spolu s Ashley Slater z Freak Power, později pak DJ´s Ladida , Jorgos, Friky a Robot.

Veškeré akce v rámci Quiksilver Snowjam 2009 – závody, party, promítání, foto&video session – se konají v areálu ve Svatém Petru. Zde budou postaveny dva  obří party stany pro až 3.000 lidí s pódiem uvnitř. Jedno venkovní pódium bude sloužit pro DJ´s během dne, slavnostní vyhlášení vítězů závodů a koncert kapely Horkýže Slíže.

„Všechny příznivce freestylu a dobré muziky zvu, protože takovýhle mejdan naše hory ještě nezažily!" láká na akci Martin Černík.

Veškeré aktivity v rámci Quiksilver Snowjamu 2009 jsou pro diváky ZDARMA!

Doplňkový program pro diváky – 20.-21.3.2009 :

·        O2  zóna společnosti Telefónica O2

o  chill out stan s hudební produkcí a snowboardovými videi

o  focení na svahu s možností vyzvednutí fotek přímo na místě

o  soutěže v bungee runningu o spoustu cen

o  bar s teplými nealko nápoji podávanými zdarma, ráno teplé palačinky ke snídani

o  židličky na parkovišti

o  půjčovna snowboardů včetně bezpečnostních prvků (přilby, brýle) zdarma

o  [:kůl:] taxi mezi skiareálem a centrem města

·        DEMO & TEST CENTRUM SNOWBOARDU LIB TECHNOLOGIES A GNU – představení nových modelů na zimu 2010, které jsou vyrobeny revoluční technologií 

·        SWATCHOLINO– prezentační vozítko představující nejnovější modely hodinek Swatch

·        RED BULL BAR se speciálními drinky FERNET 8000

·        Prezentační stánky časopisu FREE MAGAZINE & internetového portálu FREERIDE.CZ

 

Více info na www.snowjam.cz

 

 

Články, které by tě mohly zajímat