Právě vysíláme

Bývalý cyklista Roman Kreuziger bude hostem Kuby Kotka v MaXXimu muziky!

28. července 2022 8:00
Bývalý cyklista Roman Kreuziger bude hostem Kuby Kotka v MaXXimu muziky!

Hostem pořadu MaXXimum muziky s Kubou „Koťákem“ Kotkem bude dnes od 13:00 hodin Roman Kreuziger. S bývalým elitním silničním cyklistou si moderátor popovídá mimo jiné o projektu Bezpečně na cestě skupiny Active Radio.

Roman Kreuziger je bývalý český silniční profesionální cyklista. Desetinásobný účastník Tour de France ukončil kariéru v říjnu roku 2021, ačkoliv měl na stole roční kontrakt se stájí Gazprom-RusVelo. Jak uvedl, nedostávalo se mu výsledků, na které byl zvyklý, navíc nebyl v olympijské nominaci do Tokia. Spolu se zraněními, která ho indisponovala, se rozhodl vyzkoušet něco nového.

Aktuálně je ambasadorem iniciativy Dám respekt, která se zabývá vztahem mezi cyklisty a řidiči aut. Podle březnového online průzkumu se na silnicích cítí bezpečně pouze třetina cyklistů, řidičům vyčítají příliš velkou rychlost a nedostatečný prostor. Motoristům se naopak nelíbí, že cyklisté ignorují předpisy.

V rámci projektu Bezpečně na cestě multimediální skupiny Active Radio si na toto téma popovídá s Romanem Kreuzigerem moderátor Evropy 2 Kuba „Koťák“ Kotek. Rozhovor si můžeš živě pustit ve čtvrtek 28. července 2022 od 13:00 hodin.

Projekt Bezpečně na cestě multimediální skupiny Active Radio je zaměřen primárně na snížení počtu nehod s přímým následkem smrti a zároveň snížení počtu celkových zranění v rámci nehodovosti. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod, a to podle pravidel uveřejněných na  stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Články, které by tě mohly zajímat