Právě vysíláme

Děti se na Summer Campu Evropy učily, jak správně poskytnout první pomoc

27. srpna 2021 17:00
Děti se na Summer Campu Evropy učily, jak správně poskytnout první pomoc

Projekt Bezpečně na cestě si připravil pro děti na Summer Campu Evropy 2 kurz první pomoci. Velmi dobře si totiž uvědomuje, že výuka první pomoci je v posledních letech troskách. Situaci se proto snaží usilovně řešit, aby lidé při dopravních nehodách neumírali jenom kvůli špatné nebo žádné první pomoci. V Anglii z tohoto důvodu zemře ročně 130 000 lidí.

Minulý týden proběhl Summer Camp Evropy 2, pro děti byl v rámci velmi pestrého programu připraven i kurz první pomoci s projektem Bezpečně na cestě. Účastníci si postupně prošli modelovými situacemi, které prožili z různých pohledu úhlu. Vyzkoušeli si být statečným zachráncem, zraněným figurantem nebo i pouhým nezávislým pozorovatelem.

Během výuky se používali reálné pomůcky, včetně maskování zranění. Dětem se nejvíce líbilo, když je maskovali jako zraněné, pomalovávali je umělou krví. Také když zkoušely na figurínách oživování. Učily se také, jak zasáhnout, když se někdo dusí nebo jak správně vyprostit zraněné z auta.

Evropa 2 je partnerem Bezpečně na cestě. Projekt se zaměřuje na všechny účastníky silničního provozu od malých dětí přes mladé řidiče až po seniory. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod, a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Články, které by tě mohly zajímat