Právě vysíláme

Druhý ročník soutěže o nejlepší podcast zná své vítěze!

10. června 2020 12:00
Druhý ročník soutěže o nejlepší podcast zná své vítěze!

Ve středu 10. června vyhlásila mediální skupina Active Radio vítěze 2. ročníku soutěže Podcast roku. Sekci Autorský podcast ovládl pořad Vyhonit ďábla, v kategorii Veřejnoprávní podcast pak jednoznačně zvítězil zpravodajský pořad Vinohradská 12 z dílny Českého rozhlasu. Odborná porota jako nejlepší podcast vybrala rovněž Vinohradskou 12. Letošní ročník proběhl celý online – jak hlasování, tak i vyhlášení výsledků

„Velmi nás potěšil letošní velký zájem o soutěž Podcast roku jak ze strany hlasujících, tak ze strany samotných tvůrců,“ komentuje soutěž Lubor Zoufal, head of digital and strategic development společnosti Active Radio.

V rámci Autorského podcastu obdržel nejvíce hlasů podcast Vyhonit ďábla, zaměřený na popírání sexuálních tabu. Druhou příčku obsadila společenská Linka Terezy Salte a Karla Kováře a třetí místo připadlo pořadu nejen o sportovní tématice Tak určitě. „Výsledky u podcastů od soukromých médií se měnily do poslední chvíle podle toho, jak tvůrci vyzývali posluchače k zapojení do soutěže,“ dodává Lubor Zoufal.

V kategorii Veřejnoprávní podcast obsadily všechny tři medailové pozice pořady Českého rozhlasu. S velkým náskokem zvítězila zpravodajská Vinohradská 12, stříbro získala zábavná girl talk Buchty a bronz si odnesl HostLucie Výborné. „Je vidět, že oblíbené jsou mezi posluchači nejen formáty, které vznikly jako původní podcasty jako první zpravodajský podcast Vinohradská 12 nebo zábavný girl talk Buchty. Ale vyhledávané jsou rovněž rozhovory v pořadu Host Lucie Výborné, který je vlajkovou lodí v lineárním vysílání,“ uvádí za Český rozhlas šéfredaktorka Radia Wave a členka odborné poroty Podcast roku Iva Jonášová. U odborné poroty rovněž zabodovala Vinohradská 12, druhou příčku pak udělila porota rozhovorům Tomáše Jirsy a Michala Půra Insider a třetí podcastu Petra Máry, zabývajícímu se technologiemi a osobním rozvojem.

 Pro všechny výherce máme připravené hodnotné ceny. Vítězům prvních míst k tomu přidáváme ještě nabídku mediálního plnění v hodnotě 50 000 Kč na podporu jejich podcastů, rozhovor ve zpravodajském Rádiu Z a také v časopise Reflex,“ doplňuje Lubor Zoufal.

TOP 10 – Autorský podcast

  1. Vyhonit ďábla
  2. Linka
  3. Tak určitě
  4. MMA letem světem
  5. Brocast
  6. Brain We Are
  7. Studio N
  8. U Kulatého stolu
  9. Deep talks
  10. Pohřešovaná

TOP 10 – Veřejnoprávní podcast

  1. Vinohradská 12
  2. Buchty
  3. Host Lucie Výborné
  4. ČT Sport podcasty
  5. Balanc
  6. ČT 24
  7. Historie českého zločinu
  8. Zkouškový
  9. Blízká setkání
  10. Moje terapie

 

Na webu Podcastroku.cz  posluchači vybírali od 4. května do 8. června nejoblíbenější pořady ve dvou kategoriích: Veřejnoprávní podcast (z dílny Českého rozhlasu a České televize) a Autorský podcast (od všech ostatních tvůrců). O vítězi třetí kategorie rozhodla odborná porota složená z předních osobnosti české audio tvorby a médií.

Více informací o soutěži najdete na webových stránkách: www.podcastroku.cz. Pořadatelem akce je multimediální skupina Active Radio. Partnery jsou Youradio Talk, Evropa 2, Frekvence 1, Český rozhlas, Reflex, Yenkee a Huawei.

Články, které by tě mohly zajímat