Právě vysíláme

Evropa 2 Raw: Mirai vydávají hit léta a Glass Animals povstali z krize

17. dubna 2024 13:10
Evropa 2 Raw: Mirai vydávají hit léta a Glass Animals povstali z krize

Evropa 2 Raw, to je Top 50 nejnovějších singlů, které právě vyšly. Poslouchej syrovou muziku, ještě než ji provaří rádia. V appce Evropy 2, na našem webu, v playlistu na Spotify a v Youradiu. Každý týden přidáváme pět nových skladeb.

Chceš konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu? Mít přehled o nových skladbách v momentě, kdy vyjdou? Webové rádio Evropy 2 s názvem Raw hraje ty nejnovější pecky! Každý týden pět žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů – to je Raw Evropy 2.

 

Jaké novinky představujeme tento týden?

Dua Lipa – Illusion

3. singl z chystaného alba britské hvězdy. Deska Radical Optimism vyjde v pátek 3. května 2024 a bude obsahovat 11 skladeb včetně již známých singlů Houdini a Training Season. Připomeňme, že Dua Lipa na nahrávce pracovala hlavně s Kevinem Parkerem z Tame Impala a inspiraci hledala v britpopové a rave hudbě…

Glass Animals – Creatures In Heaven

Britská kapela Glass Animals chystá na pátek 19. července 2024 nové album s názvem I Love You So F***ing Much. Navazuje tak na úspěch kritiky uznávané nahrávky Dreamland z roku 2020, která vdechla život globálnímu megahitu Heat Waves. Na základě úspěchu tohoto hitu se album zrodilo z existenciální krize. „Život se může dramaticky změnit, ale někdy nejste schopni se tak rychle změnit na osobní úrovni,“ říká frontman Dave Bayley, který novou nahrávkou vyrovnává s náhlou změnou v hudebním i osobním životě. Poslechněte si první ochutnávku z alba, která se jmenuje Creatures In Heaven.

Mirai – Easy

Mirai vydávají očekávané album Tomodachi. V překladu z japonštiny slovo znamená kamarádi a kromě vzájemného přátelství deskou oslavují i deset let kapely. Videoklipem k singlu Easy vzpomínají na dětství. „Něco jsme odžili, nebyla to vždycky jen jednoduchá cesta, ale zároveň máme snad kus před sebou a s kouskem zkušenosti to snad půjde zase o něco líp,” vysvětluje Mirai Navrátil. Naživo se novinek i největších hitů fanoušci dočkají už toto léto ve 14 městech po celém Česku, kam Mirai přivezou svůj vlastní festival.

NoNoNo – Our Time Is Now

Švédská indie rocková trojice se prosadila už v roce 2013, kdy vydala singl Pumpin Blood. Písničku s chytlavým pískaným motivem si u nás dodnes leckdo pamatuje, svědčí o tom i její nové využití v reklamní kampani na nejmenovaného poskytovatele finančních půjček. Trio ze Stockholmu přerušilo aktivity v roce 2018, kdy vydalo zatím poslední desku Undertones. V reinkarnované podobě se nyní vrací se singlovou novinkou Our Time Is Now

Olivia Rodrigo – Obsessed

21letá americká zpěvačka Olivia Rodrigo právě vydáva deluxe edici své úspěšné druhé desky Guts s přídomkem Spilled a pěti bonusovými tracky. Jedním z nich je také singl Obsessed, který Olivia napsala s producentem celého alba Danielem Nigro a Annie Clark. Nový singl se dočkal také poutavého videoklipu.

5 novinek pro tento týden

Evropa 2 Raw si můžeš pustit tady 👇

 

Tu nejčerstvější hudbu, která právě vyšla, najdeš
v mobilní appce Evropy 2,
na Youradio
i na Spotify.

 

Články, které by tě mohly zajímat